Per segona vegada consecutiva la pluja ha fet acte de presència al circuit ovalat de Texas i ha obligat l’organització a posposar la cursa fins al 27 d’agost, donades les previsions de pluja per a tota la setmana que ve.


Ahir la gran quantitat de pluja acumulada en el Texas Motor Speedway va obligar a suspendre la cursa programada de 248 voltes. Després de mantenir la bandera vermella durant hores, finalment es va decidir disputar el diumenge a la tarda. Avui, la cursa ha pogut començar però tan sols ha durat 71 voltes i diverses d’elles neutralitzades pel Cotxe de Seguretat després de l’aparatós accident entre Conor Daly i Joseff Newgarden en la volta 42. Tots dos pilots han sortit pel seu propi peu d’un accident que ha fregat la tragèdia i ha deixat a Newgarden a l’hospital amb dolors a l’espatlla i el canell.

En aquest instant de la cursa el liderat era per a James Hinchcliffe seguit de Ryan Hunter-Reay i Mikhail Aleshin, els qui iniciaran la represa de la cursa en aquestes posicions. Els dos pilots accidentats també ho podran fer a partir de les 42 voltes disputades, pel que partiran amb 29 voltes perdudes.

La cursa ha estat neutralitzada en la volta 71 a causa d’una pluja que no ha parat pràcticament en les hores després. Semblava que la suspensió era inevitable i que es reprendria demà a la tarda, com en un primer moment s’havia anunciat. No obstant això, finalment s’ha arribat a una altra decisió per culpa de les males prediccions meteorològiques de la zona, que indiquen que ha de seguir plovent tota la setmana vinent.

Amb aquesta situació, l’organització ha decidit posposar la cursa fins al 27 d’agost, data en la qual es tornarà a anar al Texas Motor Speedway per reprendre la cursa a partir de la volta 71 i amb l’ordre establert en aquesta última volta d’avui. Aquest dia es farà una sessió d’autògrafs i una sessió d’entrenaments lliures per fer oficial l’esdeveniment. Les entrades dels espectadors comprades aquest cap de setmana es respectaran per a aquest nou esdeveniment el mes d’agost. A més, a Carlos Muñoz se li atorgarà l’únic punt del dia gràcies a la corresponent pole que va aconseguir divendres.

Els detalls de la cursa es donaran més endavant, però per ara se sap que es disputarà aquell 27 d’agost a les 19h (hora local). Serà l’avantpenúltim esdeveniment de la temporada, situant-se just abans del de Watkins Glen el 4 de setembre i la ronda final de Sonoma el 18 de setembre.

Aquesta situació viscuda avui a Texas no es reproduïa en una competició d’alt nivell a Amèrica des de l’any 2000, quan la neu va obligar a posposar d’abril a maig les 225 milles de la sèrie CART a Nazareth, on Gil de Ferran va acabar sortint guanyador.

Així doncs, la Indycar no tornarà a l’acció fins d’aquí a dues setmanes quan es disputi una nova cursa al circuit de Elkhart Laake, a Wisconsin.