Robert Kubica ha liderat el Shakedown del Ral·li de França, que després de set anys ha tornat a veure com els vehicles del WRC trepitjaven l’asfalt de la gran illa francesa. En aquesta ocasió la pluja ha estat present i ha deixat a Kris Meeke i Jari-Matti Latvala darrere del polonès.


El WRC ja està a Còrsega, després d’abandonar aquesta bella terra el 2008 i no tornar més, ja que des de 2009 es va canviar la ubicació del Ral·li de França. Avui, les relliscoses carreteres de l’illa francesa han estat les protagonistes del Shakedown, on tots els pilots han donat un mínim de tres voltes a un petit traçat de 3.88 quilòmetres al Cort de Poggio di Venaco.

Robert Kubica ha estat el que millor temps havia marcat, però fins i tot ha estat capaç de rebaixar el seu crono a la seva cinquena passada pel tram. El polonès li ha tret fins a vuit dècimes al Citroën DS3 WRC de Kris Meeke, que ha pogut finalitzar per davant dels Volkswagen de Jari-Matti Latvala i el recent coronat campió, Sébastien Ogier, quart en aquesta ocasió a un segon i mig de l’ex pilot de F1.

Kubica, però, es mostra negatiu davant la jornada de demà a causa de la previsió meteorològica, que apunta a fortes pluges torrencials en aquesta zona de França. Això, dificultaria molt les coses al polonès i a tots els pilots, ja que les carreteres estaran ben embassades i serà un gran repte acabar la primera jornada. Malgrat això, en condicions normals Kubica està confiat, ja que en perdre’s el Ral·li d’Austràlia ha tingut molt de temps per preparar aquesta prova.

En cinquè lloc ha acabat Dani Sordo a dos segons del capdavant. El càntabre ha estat el primer Hyundai, superant de diversos segons als seus dos companys d’equip en aquest Ral·li: Thierry Neuville i Kevin Abbring. Tots dos han finalitzat setè i vuitè, respectivament, però amb un Mads Ostberg per davant de tots dos a la seva primera presa de contacte amb el Citroën després del greu accident a Austràlia, que el va apartar del volant en aquesta prova.

Per acabar, el Top 10 l’han tancat Andreas Mikkelsen i el Ford Fiesta de Elfyn Evans, l’únic oficial i el segon en els deu primers, ja que recordem que el primer ha estat el de Robert Kubica. Així doncs, queden fora de les posicions de punts pilots com Ott Tänak, Hayden Paddon, Stéphane Lefebvre, Martin Prokop, Bryan Bouffier i Stéphane Sarrazin, que recordem que torna amb un Ford a aquesta prova.

Demà els pilots s’enfrontaran a la primera etapa del Ral·li de França, amb l’amenaça de pluges torrencials hauran de recórrer 109.24 quilòmetres repartits en tres especials d’una sola passada, amb un tram estrella de més de 40 quilòmetres seguits. Ogier obrirà pista a partir de les nou del matí per acabar el dia passat el migdia.