El fred i les baixes temperatures han sigut testimonis de la primera jornada de tests de pretemporada d’aquest any 2016 de GP2, les quals s’han inaugurat sobre la pista mullada del Circuit de Barcelona – Catalunya.

 

Quan s’ha encès la llum verda del semàfor del ‘pit-lane’, el rookie Philo Paz Armand ha sigut l’encarregat d’obrir pista, tot i que ben aviat l’han seguit la resta de pilots. Al cap de 20 minuts, tots els participants ja havien completat com a mínim una volta d’instal·lació.

Cap a la meitat de la sessió matinera hi ha hagut la primera bandera vermella, a causa d’una sortida de pista de Jeffri al revolt 5. 10 minuts més tard, el temps es tornava a aturar degut a que el cotxe d’Oliver Rowland també quedava aturat a la segona corba del Circuit.

Fins aleshores, cap pilot havia baixat encara del 1:30.000, però Jordan King ha sigut el primer en aconseguir-ho. Malgrat això, Mitch Evans feia just després una volta que el col·locava al damunt de la classificació. A 30 minuts pel final, Sergey Sirotkin s’adjudicava el millor temps del matí amb un 1:29.072, per davant de Pierre Gasly i Alex Lynn.

Durant la sessió de tarda, la pluja ha començat a tenir més protagonisme, ja que s’engegaven els semàfors del ‘pit-lane’ ja amb la pista molla. Passada mitja hora, només el cotxe de Gustav Malja era a pista. Mentre Sirotkin i la resta de la graella esperaven a que el traçat comencés a assecar-se, el debutant Luca Ghiotto marcava el millor crono del moment, tot i que Gasly no ha trigat gaire en treure-li el temps i encapçalar la classificació.

Passada la meitat de la sessió, el cotxe de Malja quedava aturat a la grava del revolt 5 on, recordem, ja s’havia sortit de pista Jeffri durant la tanda del matí.

A falta d’una hora, Gasly encara liderava la classificació amb un 1:48.260 que el separava de Nato per poc més de mig segon. Més tard, Rowland sorprenia baixant els temps i era el primer de la tarda en millorar l’1:48.000, tot i que el pilot francès tornava a recuperar el primer lloc de la taula amb un 1:45.559.

Quan ja només quedaven 20 minuts, Marciello ha completat una volta amb un temps de 1:42.911 que li ha servit per col·locar-se primer i, finalment, emportar-se el millor crono de la tarda. Darrere d’ell han acabat Latifi i Ghiotto. Han completat el TOP10 Lynn, Malja, King, Sirotkin, Evans, Gasly i Rowland.

Demà gaudirem de la segona jornada de Tests oficials de GP2, des de les 9.00 fins a les 12.00, i des de les 14.00 fins a les 17.00.