El vigent campió ha fixat la volta més ràpida de WorldSBK en 1:40.793. Entre els cinc primers, cinc marques diferents del mundial.

Torn per al Campionat del Món FIM Motul de Superbike al Circuit de Barcelona-Catalunya. Després de dos dies de rodatge de WorldSSP i WorldSSP 300, avui ha pres el relleu la categoria reina amb una jornada de rècord.

La primera jornada d’assajos es pot resumir amb tan sols dues paraules: igualtat i velocitat. I si, a més, es pogués descriure amb un únic nom, aquest seria Jonathan Rea. La combinació d’aquests elements conflueix en un nou rècord de temps, el de la volta més ràpida mai donada per WorldSBK en el traçat barceloní.

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) ha estat l’encarregat d’atorgar-se aquest mèrit, batent el seu propi rècord marcat durant el Catalunya WorldSBK Round 2020. Lluny ha quedat l’1:41.619 que va aconseguir en la sessió de Superpole, temps que s’ha vist reemplaçat per un 1:40.793.

Si bé és cert que els participants s’han trobat amb una pista més ràpida gràcies a la nova configuració del traçat, les condicions de l’asfalt han estat similars quant a temperatura. No només ha ajudat el nou revolt, sinó que les noves unitats amb les quals competeixen també tenen un rendiment excel·lent.

A diferència de Supersport i Supersport 300, WorldSBK ha rodat durant tot el dia de manera ininterrompuda. Al matí, el més destacable era Scott Redding (Aruba.it Racing Ducati), aconseguint un imponent 1:41.198. A la tarda, aquest registre s’ha anat millorant per diversos pilots, inclòs Redding.

En els últims minuts de la tanda d’avui, Leon Haslam (Team HRC WSBK) ha pujat fins a la segona posició, a 107 centèsimes del temps de Rea. Menys diferència hi ha hagut entre el segon i el tercer, lloc que ha ocupat Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) parant el cronòmetre en 1:40.910.

La igualtat no sols es demostra amb els temps, i és que Scott Redding és, a més del quart i últim pilot a baixar del minut i quaranta-un segons, la quarta marca diferent entre les posicions del capdavant. Kawasaki, Honda, Yamaha i, en cinquena posició, la BMW de Tom Sykes, amb un temps d’1:41.265.

Després d’aquest ‘top 5’, un total de set pilots en 1:41: Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha WorldSBK Team), Jonas Folger (Bonovo Action Team), Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing Ducati), Chaz Davies (Team Go Eleven), Andrea Locatelli (Pata Yamaha WorldSBK Team), Álvaro Bautista (Team HRC WSBK) i Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK).

Deixant Bautista a banda, la resta dels participants locals es troben en la 16a posició, concretament la de Tito Rabat (Barni Racing Team), seguit d’Isaac Viñales (Orelac Racing Team), en la 17a.

Demà, el WorldSBK tornarà a posar-se en marxa a les 10 h amb l’última jornada de Supported Test.

Consultar resultats
Els temps dels participants es poden seguir de manera exhaustiva i en viu

Comunicat de Premsa Circuit de Barcelona-Catalunya