Jonas Folger s’ha vist obligat a renunciar al seu lloc dins de la formació del Monster Yamaha Tech3 per causa de les seqüeles que li ha deixat una forta mononucleosi des de finals del passat 2017.


La vida de vegades et dóna oportunitat i de vegades te les treu. En poc temps, a Jonas Folger li va caure una enorme del cel de la que ara, per causa forçada, s’ha vist obligat a renunciar. I caldrà veure si torna a tenir una nova segona ocasió de tornar a pilotar a MotoGP.

Folger va haver de fer un pas al costat en les últimes curses de la seva primera temporada a MotoGP després del seu sorprenent fitxatge pel Monster Yamaha Tech3. Tot i aquest contratemps, que poc després es coneixeria que va ser per una forta mononucleosi que el va deixar abatut, el pilot alemany ha hagut de prendre una nova decisió encara més forta i dura.

Jonas ha renunciat al seu lloc a l’equip per aquesta temporada, deu dies abans de l’inici del primer test de pretemporada, per la qual cosa es perdrà tot l’any 2018. Tot, a causa d’aquesta malaltia que l’ha deixat sense energia per encarar aquest nou curs, i s’ha sentit indisposat per mantenir el nivell necessari en pista.

Aquesta dura decisió ha deixat fora de lloc a Tech3, que a pocs dies de l’inici de l’any s’ha vist amb la necessitat de trobar un urgent recanvi per Folger. Dins de les possibilitats s’estudien diversos noms, tant d’expilots, joves promeses i fins i tot els dos substituts que ja va tenir a final d’any, Kohta Nozane i Michael van der Mark.

Així deixava per escrit Folger en un comunicat la seva forçosa sortida de l’equip per a aquest 2018:

“Estic trist de dir això, però no pilotaré a MotoGP el 2018. No he estat capaç d’assolir les millores que esperava, i no em sento capaç de pilotar una MotoGP al 100%. M’agradaria agrair a tothom, però especialment al equip Monster Yamaha Tech3, a Yamaha Factory Japan, Monster Energy, HJC, IXON, Forma Boots i a Rudy Project. Espero tornar algun dia i vull agrair a tots el vostre suport”.

D’altra banda, el cap de l’equip, Hervel Poncharal, es va mostrar molt sorprès i impactat per la decisió del seu pilot:

“Ahir a la nit (dimarts), vaig rebre una trucada de Bob Moore, mànager de Jonas Folger. No em podia creure el que Bob m’estava dient per telèfon, que Jonas Folger havia decidit no pilotar a la temporada 2018 perquè no se sent recuperat al 100% ni mental ni físicament. Encara em costa creure-ho, especialment perquè ha estat algú en el qual tenia molta fe i podia assolir el màxim nivell aquesta temporada. Respecto la seva decisió, tot i que és difícil de pair. Estic encara intentant trobar una solució per substituir-lo, cosa que és una missió molt difícil, tots els pilots competitius ja tenen contracte. Però en les curses hem de ser proactius i enginyosos, esperem fer a algú molt feliç. Us mantindrem informats a tots”.