Els pilots es preparaven i els mecànics feien les seves comprovacions abans de sortir a marcar un temps. La classificació de Moto 3 començava amb un temps estable i un clima càlid.

Els pilots sortien a pista per marcar un bon temps. Àlex Rins era el primer a sortir i el primer a marcar un temps. Andrea Migno ha salvat una caiguda en l’última corba del circuit italià.

Àlex Márquez sortia a pista i ràpidament es va posar al capdavant. D’altra banda molts pilots s’han queixat del trànsit. Jack Miller el líder del campionat, es col · locava 7 ha falta de 20 minuts per al final.

Ha falta de 15 minuts, Miguel Oliveira rodava en segona posició prop de Àlex Márquez que rodava primer. El pilot del Mapfre Aspar, Juanfran Guevara era novè a menys d’un segon del primer classificat.

Jorge Navarro patia una caiguda sense conseqüències per al pilot però que ràpidament havia d’anar als boxes per veure si la moto estava bé. Efren Vazquez patia una caiguda sense conseqüències, el pilot basc podia tornar a pista amb la seva moto.

Faltaven cinc minuts per al final i el líder del campionat es posava primer, Àlex Márquez patia una caiguda en el revolt 1, afortunadament Márquez continu amb la seva moto en pista.

Niklas Ajo es col·locava segon. Àlex Rins no millorava el temps de Miller i es col·locava tercer. Álex Márquez era quart. Jack Miller fa la pole al circuit italià.