Graham Rahal ha aconseguit la seva primera pole position aquesta temporada per a la primera cursa del cap de setmana de la IndyCar Series al circuit de Belle Isle. El americà sortirà per davant de Castroneves qui originalment havia fet la pole position, el campió de la Indy 500, Takuma Sato sortirà tercer.

Després d’una setmana de disputar-se les 500 milles d’Indianapolis, la IndyCar Series arriba al circuit de Belle Isle, Detroit per un cap de setmana amb cursa el dissabte i cursa el diumenge. Aquest fet comporta canvis en el sistema de classificació, a diferencia del Fast 6; en aquesta ocasió dues sessions de 12 minuts amb la meitat de pilots en cada grup.

En el primer grup el vencedor de les 500 milles d’Indianapolis, Takuma Sato (Andretti Autosport) semblava assegurar-se la pole positon provisional amb un increïble temps de  1:14.0428. Temps que sorprenentment superava Graham Rahal (Rahal Letterman Lanigan Racing) amb un 1:13.9681, el americà aquest cap de setmana compta amb la ajuda de Oriol Servià com a company d’equip.

La sessió portaria una cera polèmica, ja que aparentment Sato hauria molestat el campió Simon Pagenaud (Team Penske) en la última volta del francès. Els comissaris decidien finalment no penalitzar al japonès.

Resultats Grup A:

1 Rahal 2 Sato 3 Hinchcliffe 4 Pagenaud 5 Newgarden 6 Power 7 Andretti 8 Kanaan 9 Gutierrez 10 Jones

En el segon grup els temps millorarien clarament, amb un Helio Castroneves (Team Penske) que aconseguia el rècord del circuit amb 1:13.8901 en el Gran Premi de casa per al seu equip i marca (Chevrolet). Però el brasiler perdia la volta ràpida en ser penalitzat amb la eliminació d’una volta ràpida per no reduir la marxa amb bandera groga, el mateix li succeïa a Mikhail Aleshin (Schmidt Peterson Motorsports) qui sortia molt afectat baixant de la quarta a la desena posició.

Seguit en el segon grup finalitzava Alexander Rossi (Andretti Herta Autosport) qui perdia la pole per dues dècimes després de tocar el mur.

Així doncs, Rahal aconsegueix la pole position per davant de Castroneves i Sato.

Resultats Grup B:

1 Castroneves 2 Rossi 3 Dixon 4 Chilton 5 Kimball 6 Hunter-Reay 7 Muñoz 8 Daly 9 Hildebrand 10 Aleshin 11 Servià