Marco Andretti ha estat el més ràpid en la tercera sessió d’entrenaments lliures del Gran Premi GoPro de Sonoma de la IndyCar Series. El nord-americà ha superat a Montoya i a Hunter-Reay per menys d’una dècima.

Els últims 45 minuts en pista abans de la decisiva classificació veia com Mikhail Aleshin (Schmidt Peterson Motorsports) començava marcant el ritme en els primers minuts, encara que després seria el Honda de Marco Andretti (Andretti Autosport) que es situaria primer, abans de la volta de Will Power (Team Penske) prenent el primer lloc passats 10 minuts de l’inici de sessió.

Minuts més tard els Andretti llençaven tota la seva artilleria amb Alexander Rossi (Andretti Herta Autosport) superava el australià per 6 centèsimes i a continuació el propi Andretti ficant-se primer amb un temps més ràpid que les sessions d’ahir.

Al darrere rodava el líder del campionat, Simon Pagenaud (Team Penske) en vintena posició i amb problemes per mantenir el cotxe en pista en el revolt 1, on a meitat de sessió Josef Newgarden (Ed Carpenter Racing) es sortia de pista i impactaria contra el mur, causant la primera bandera vermella de la sessió.

En aquell moment, Pagenaud havia aconseguit situar-se quart, just per darrere d’Andretti, Montoya i Carlos Muñoz (Andretti Autosport); Rossi completava el top5.

La bandera verda tornava a falta de 15 minuts pel final, només Power aconseguia millorar el seu temps, situant-se en tercera posició.

En els últims minuts, l’Andretti Autosport que faltava en les primeres posicions, el de Ryan Hunter-Reay es situava en tercera plaça, seria l’últim en millorar temps ja que la sessió acabaria abans del previst per culpa d’un impacte per part de James Hinchcliffe (Schmidt Peterson Motorsports) contra el mur.

Tot i això la categoria permetia als equips completar una volta més a tots els competidors.

Resultats FP3:

1 Andretti 2 Montoya 3 Hunter-Reay 4 Power 5 Muñoz 6 Pagenaud 7 Rossi 8 Hawksworth 9 Kimball 10 Dixon 11 Castroneves 12 Sato 13 Rahal 14 Kanaan 15 Hinchcliffe 16 Newgarden 17 Aleshin 18 Pigot 19 Enerson 20 Bourdais 21 Chilton 22 Daly