Andrea Iannone ha liderat la tercera sessió d’entrenaments lliures del GP de Qatar, no obstant, en l’acumulat, Maverick Viñales ha estat el més ràpid de tots els lliures. Després d’aquesta sessió, s’ha conegut també quins pilots hauran de passar per la Q1, sent la participació de Lorenzo en aquesta sessió la sorpresa del dia.

Durant els primers minuts de la sessió, gairebé cap pilot va poder millorar els temps de les sessions anteriors, ja que estaven provant els seus ritmes de cursa. En aquesta fase de l’entrenament, Jonas Folger va protagonitzar el primer incident en caure al segon revolt, que estava causant problemes a tots els pilots. Un minut més tard es va produir un altre incident, quan el carenat de la Ducati de Danilo Petrucci es va desprendre.

L’emoció va començar quan faltaven 10 minuts per al final i els pilots van començar a lluitar per entrar en la Q2. Jorge Lorenzo estava al límit d’haver de passar per la Q1, i va completar una volta que el “salvava”. Però l’alegria va durar poc, ja que Andrea Iannone va completar la seva volta a rebuf del mallorquí de Ducati, i el va superar. El temps de l’italià, a més, el va posar líder de la sessió i segon de l’acumulat. En aquesta recta final de l’entrenament, Cal Crutchlow Scott Redding van patir caigudes, també al segon revolt.

Finalment, Iannone es va endur el millor temps de la sessió, mentre que Viñales va ser el més ràpid de les tres sessions. A més d’ells dos, Marc Márquez, Johann Zarco, Andrea Dovizioso, Redding, Dani Pedrosa, Folger, Crutchlow Valentino Rossi han evitat la Q1.

L’FP4 de MotoGP es disputarà demà a les 19:55 hora local, després d’aquesta sessió, la classificació començarà a les 21:00. La cursa del GP de Qatar es disputarà el diumenge 26 a les 21:00 hora local.