Jamie Green ha tingut una gran cursa que ha pogut acabar de convertir en una nova victòria per a Audi després de la mala sort de Mercedes en aquest circuit, que ha acabat deixant a Gary Paffet en segon lloc. L’altre Audi d’Edoardo Mortara ha completat el podi.


El DTM va tenir un començament fulminant en la seva segona meitat de temporada. Amb el seu Audi RS5 DTM, Jamie Green va emergir com el guanyador de la cursa a Zandvoort, als Països Baixos, que es va mantenir emocionant i dramàtica fins al final. D’una manera dominant, el britànic, que partia des de la pole, va conduir fins a la seva primera victòria de la temporada i la 13a de la seva carrera al DTM.

“Estic encantat que per fi he guanyat aquí a Zandvoort,” va dir Green a la meta. “He hagut d’esperar molts anys per aconseguir aquesta victòria. Avui tot ha sortit bé. Després de la ràpida parada a boxes, el segon joc de pneumàtics va ser molt bo i era capaç de tirar clararament de Robert i Gary”.

Després de 39 voltes, va creuar la línia de meta amb un marge de 9.731 segons del pilot de Mercedes-AMG, Gary Paffett. Per Paffett, aquest va ser el primer podi de la temporada. El pilot d’Audi, Edoardo Mortara, va creuar la línia de meta en tercer lloc. En total, 38.000 espectadors van ser testimonis del cap de setmana DTM a la localitat costanera holandesa sota un sol radiant.

Fins a la volta 34 de la cursa, Robert Wickens, Gary Paffett, i Christian Vietoris seguien darrere de Green. Especialment per Wickens, en segon lloc hauria estat important en la lluita pel títol de DTM, ja que li hauria permès reduir significativament la distancia amb Wittmann. Després d’una punxada al pneumàtic davanter esquerre, el canadenc va haver de fer una parada no programada i va creuar la línia de meta en el lloc 16. De la mateixa manera, Christian Vietoris va perdre el tercer lloc després d’heretar-lo pel problema de Wickens a causa de una punxada.

Especialment Marco Wittmann es va beneficiar de la mala sort dels dos pilots de Mercedes-AMG. El pilot de BMW va acabar quart i va defensar el seu avantatge en la classificació de pilots, en la qual ara té 105 punts. Amb la seva victòria, Jamie Green es va traslladar fins al segon lloc en el campionat (98 punts). Edoardo Mortara és tercer amb 88 punts. Mentrestant, Robert Wickens caigut del segon al quart i té 83 punts al seu compte després de deu carreres.

Després d’unes vacances d’estiu de cinc setmanes, el DTM tornarà amb curses a Moscou, Rússia, durant el 20 i 21 d’agost. A prop de la capital russa, es durà a terme l’onzena i dotzena cursa de la temporada.