Jamie Green s’ha emportat la victòria en la segona cursa del cap de setmana del DTM al circuit de Hockenheim, Alemanya. El britànic ha estat el millor en una cursa que ha començat sobre sec i ha acabat sobre mollat, on resistir a la pista ha estat clau. Paffett i Wittmann completen el podi.

La sortida ha estat molt accidentada. Robert Wickens veia com abandonava la cursa després d’intentar l’avançament per l’interior al primer revolt sobre Müller i Duval. Wickens i Duval patirien una virolla, l’últim podia mantenir-se en pista i continuar amb un cotxe molt danyat, mentre que el primer, impactaria contra les proteccions causant el cotxe de seguretat.

Amb el cotxe de seguretat en pista, Timo Glock que sortia des de la pole position mantenia el liderat de la cursa seguit de Green i Mike Rockenfeller. Destacava la bona sortida de Wittmann pujant des de la dissetena fins la desena posició.

Quan el cotxe de seguretat ha marxat de la pista, els pilots s’han ficat tots en files de dos cotxes, tal i com es fa a la NASCAR o la IndyCar, per fer la sortida llançada. Aquesta situació ajudava a Green a agafar el liderat de la cursa per davant de Lucas Auer i Bruno Spengler, mentre Glock baixava fins la quarta posició. Però Green rebia una sanció per superar avanç del permès al líder de la cursa.

Però de nou, en aquesta sortida i hauria accidents, encara que no causaven el cotxe de seguretat. Un toc entre Maxime Martin i René Rast al segon revolt deixava a ambdós pilots fora de cursa.

A partir d’aquí s’iniciava una cursa de 45 minuts molt intensa, els pilots que deixaven les seves aturades a box pel final de la cursa, serien els més beneficiats ja que no haurien d’aturar-se dues vegades a box a ficar pneumàtics de pluja.

La aparició de la pluja ha agafat per sorpresa a pilots com Blomqvist, Glock, Rockenfeller, Ekström i Spengler. Però és que el fet de ficar pneumàtics de pluja no ha estat clarament “segur” fins que Edoardo Mortara patia una virolla al primer revolt.

Això causava un efecte immediat en la cursa ja que la pluja s’intensificava i els temps per volta baixaven de seguida. A la divuitena volta, Wittmann, Di Resta, Paffett, Müller i Engel entraven a box per ficar el pneumàtic de pluja. Una volta més tard ho faria Green què compliria la sanció. I una volta més tard ho feia Auer ja amb molts problemes per mantenir-se en pista.

Un cop tots els pilots havien completat el seu pit stop obligatori, Green liderava clarament la cursa per davant d’Auer, Wittmann, Paffett i Müller.

Amb un Jamie Green sense rival avui, la lluita es centrava pel podi. Auer perdia la segona posició en sortir-se de pista, una segona posició que li duraria poc a Wittmann en veure’s superat de seguida per Paffett. Nico Müller aguantaria la cinquena posició dels atacs de Di Resta, mentre Rockenfeller finalitzava en una còmoda setena posició després de dues aturades a box.

La vuitena posició final se la enduia Glock després de protagonitzar diversos avançaments en els últims minuts. La zona de punts la completaven Spengler i Engel.

Pel que fa al campionat de pilots i tenint en compte que els tres primers de cada classificació reben punts, Lucas Auer guanyador de la cursa d’ahir segueix en el liderat del campionat amb 40 punts, 14 més que Jamie Green i Gary Paffett.

La propera ronda del campionat es disputarà del 19 al 21 de Maig al circuit de Lausitzring.

Resultats: 1 Green 2 Paffett 3 Wittmann 4 Auer 5 Müller 6 Di Resta 7 Rockenfeller 8 Glock 9 Spengler 10 Engel 11 Ekström 12 Blomqvist 13 Mortara 14 Farfus 15 Duval 16 Rast 17 Martin 18 Wickens