Jamie Green ha controlat a la perfecció la primera cursa de dissabte a Hockenheim, segon va ser Wehrlein i tercer Di Resta. Cap dels espanyols va acabar la carrera, en una cursa molt accidentada.


Primera cursa del DTM en aquest nou format de dues carreres per cap de setmana, una dissabte i una altra diumenge. En aquesta d’avui comptem amb Jamie Green des de la pole i darrere de’l Wehrlein i Mortara. Farfus sortiria en l’última línia a causa d’un problema que va tenir al final de la classificació i al no poder tornar a boxes pels seus propis mitjans, ha estat sancionat.

S’apaga el semàfor i es llança la carrera, sortida neta en els primers metres, tothom usant l’escapatòria del revolt 1 fins a la gespa en el cas de Scheider fet que el va obligar a retirar-se a causa dels danys en el seu fons pla . Al revolt 2 vam veure els primers tocs que es van saldar amb la retirada de Wickens.

Per davant Green posava terra pel mig i per darrere en el Motodrome Da Costa patia un contacte amb Molina i trompejaba, fet que investigarien els comissaris de carrera. Darrere de Green ja no hi era Wehrlein, sinó Di Resta que avançament a l’alemany.

En la volta 7 Blomqvist es retirava, mal començament del rookie de BMW. La cursa llavors s’estabilitzava una mica i es formaven diferents grups, excepte en el cas de Green que seguia liderant en solitari.

3 voltes després Molina també havia de retirar-se ja que el Mercedes de Juncadella xocava amb l’Audi de l’espanyol obligant-li a retirar-se. I 2 voltes després es desplegava el primer safety car ja que Juncadella s’estavellava a l’estadi.

A falta de 18 minuts per al final, amb el cotxe de l’espanyol fora de l’escapatòria, es rellançava la cursa, el primer a llançar el seu atac, ara que el grup era compacte, va ser Ekström que atacava Tambay i per darrere d’aquesta parella estaven Wittmann i Martin esperant a pescar en riu regirat. Ekström va avançar al francès però en la lluita va punxar un pneumàtic i va haver d’entrar a boxes i Martin va tocar a Tambay abans de l’entrada a l’estadi i va perdre moltes posicions.

I una volta més tard Tomzcyck perdia el control del seu M4 al revolt 4 portant posats a Auer ja Paffet, saldant-se amb la retirada dels tres i amb la sortida de nou del safety car.

A la reincorporació Götz feia una virolla al primer revolt encara que sense conseqüències i la cursa s’estabilitzava de nou una mica, fins que Glock realitzava una maniobra esplèndida avançant a Wittmann per l’exterior a l’estadi. I una volta més tard Wehrlein recuperava la seva segona plaça passant a Di Resta.

Victòria per Jamie Green que ha sabut gestionar molt bé les distàncies tot i els 2 safety car, segon Wehrlein i tercer Di Resta. Carrera molt accidentada que acaba sense cap espanyol en pista i amb un sol rookie en l’última plaça.