El dissabte 9 de març de 2024 quedarà marcat com un dia ple d’acció i emoció en el món del motociclisme, amb les sessions de classificació de Moto3, Moto2 i MotoGP en el Circuit Internacional de Losail a Qatar.

MotoGP: Jorge Martín lidera la graella en un emocionant inici de temporada

La sessió de classificació de MotoGP no va defraudar. Jorge Martín donava el primer cop en la taula al assegurar-se la primera posició. El vigent bicampió del món va superar el temps de Pecco Bagnaia en el seu primer intent, liderant una graella que comptarà amb la participació dels 22 pilots. Aleix Espargaró i Enea Bastianini van completar les primeres posicions, mentre que Marc Márquez, en la seva primera classificació amb l’equip Gresini, es va situar just per darrere de Bagnaia, en la 6ª posición.

Moto3: Daniel Holgado conquesta la pole

La categoria de Moto3 ens va regalar una sessió de classificació plena de sorpreses i emocions. Daniel Holgado, el pilot català, va demostrar la seva velocitat en sortir des de la pole position amb un temps impressionant de 2.02.276. Holgado va superar als seus compatriotes Iván Ortolá, José Antonio Rueda i Adrián Fernández, els qui van completar una primera fila completament espanyola i el començament de la següent. La sessió va estar marcada per l’absència del pilot David Almansa a causa d’una lesió a la mà esquerra.

Moto2: Aron Canet lidera en una classificació dominada pels espanyols

La sessió de classificació de Moto2 va estar marcada per la intensa competència i la determinació dels pilots espanyols. Aron Canet es va destacar en assegurar-se la pole position amb un impressionant temps d’1.56.788. Seguit d’Alonso López i Albert Arenas. La categoria va comptar amb la presència de 22 pilots en la graella. Amb notables actuacions de debutants com Fermín Aldeguer. Les fàbriques japoneses es van veure relegades fora de la Q2, amb Lucca Marini destacant per la seva posició desfavorable en el lloc 21è.

Sprint MotoGP: Jorge Martín s’emporta la primera victòria de la temporada

L’emoció i la intensitat van ser els ingredients principals en la carrera al Sprint del Gran Premi de Qatar de MotoGP. El pilot espanyol Jorge Martín es va alçar amb la victòria en el circuit de Lusail. Martín va demostrar la seva destresa i determinació en travessar la línia de meta en primer lloc. Així consolidava la seva posició com un dels pilots més destacats de la categoria regna.

Després d’una carrera repleta d’acció i avançaments, Brad Binder es va assegurar la segona posició. Seguit de prop per Aleix Espargaró, qui va completar el podi en una actuació notable. Espargaró va ser un dels grans protagonistes en les últimes voltes. Superava a l’actual campió Pecco Bagnaia i adjudicant-se una meritòria tercera posició.

Per part seva, Marc Márquez, en la seva primera carrera amb Ducati, va finalitzar en la cinquena posició. Ha mostrat un rendiment sòlid i prometedor. Márquez va travessar la línia de meta per davant de la moto de Bastianini, en una actuació destacada del català.

Un altre actuació destacable ha estat la de Pedro Acosta. L’únic rookie de la temporada ha acabat 8è. A la sortida va caure alguna posició. Pero va remontar fins situar-se a prop de la Ducati d’Álex Márquez i del grup dominador.

Amb aquestes emocionants sessions de classificació, els aficionats poden esperar un cap de setmana ple d’emocions i acció en el Gran Premi de Qatar de MotoGP 2024.