Paulo Gonçalves ha estat el vencedor en l’etapa d’avui, la primera etapa del que es coneix com el Dakar de veritat. El portuguès agafa el liderat de la cursa, tot i no ha estat el més ràpid del dia. Aquest mèrit el té Joan Barreda que ha rebut una altre penalització que el deixa quart del dia i tercer a la general.

La d’avui ha estat ja la quarta etapa d’aquest Dakar 2016, una etapa composada per 100 quilòmetres d’enllaç sumat als 429 quilòmetres d’especial, el qual ha estat conjunt per totes les categories, per tant avui era la gran etapa marató, és a dir sense assistència del equip, on els pilots han passat més de quatre hores damunt la motocicleta, i alguns encara no han arribat a la meta d’una etapa de molta altura.

Stefan Svitko ha començat obrint pista avui ja que ahir es va convertir en el líder del Dakar gràcies a la penalització de Joan Barreda, fet que podia ajudar al propi espanyol ja que obrir pista no és tasca fàcil.

Avui igual que ahir, el pilot d’Honda ha marcat la pauta i ha aconseguit el temps més ràpid del dia amb 1min 49seg per davant del seu company, Paulo Gonçalves i 4min 26seg sobre Benavides, també pilot d’Honda. Rubén Faria s’ha colat entre les Honda al tercer lloc.

Però dues hores més tard d’haver creuat la meta, Barreda tornava a ésser penalitzat per excés de velocitat en una zona de velocitat limitada, fet que li ha comportat una sanció més dura que la d’ahir, amb 5 minuts de penalització. Això el situa en quart lloc avui i en tercer de la general.

Si va començar el pròleg com el gran damnificat, Paulo Gonçalves ha de donar gràcies al mal temps i els talls de recorregut que l’han permès convertir-se en el líder de la prova amb dos minuts d’avantatge sobre l’argentí Benavides. Joan Barreda s’ubica al tercer lloc a tres minuts, mentre que Svitko cau al quart lloc a 5 minuts del portuguès.

La Husqvarna de Faria és cinquè seguit de les KTM de Walkner i Price. La Sherco de Alain Duclós es manté al top 10.