Gasly aconsegueix la victòria en la penúltima cursa del campionat, una victòria que li permet seguir en la lluita pel Mundial i arribar líder a l’última cursade l’any. El podi l’han completat Matsushita i Markelov. L’altre candidat al títol, Giovinazzi, no ha tingut una bona cursa però ha sabut fer servir la calculadora per mantenir les opcions de cara a la cursa de demà.


 

Sota la lluna d’Abu Dhabi, la primera cursa de l’últim cap de setmana començava; una cursa que ja podria coronar a un dels dos pilots de Prema com a campió.

La sortida va ser força neta: Gasly es defensava per mantenir la primera posició i Sirotkin el seguia de molt a prop. Darrere del rus es trobaven Matsushita i Rowland amb Markelov a la cinquena posició i Giovinazzi aguantant a la sisena. D’altra banda, es veia la primera virolla de la cursa: De Jong patia una sortida de pista i s’incorporava en última posició.

Com el campionat estava tan atapeït, Gasly se centrava en fer voltes ràpides per intentar aconseguir aquest punt extra que li podria ajudar a aconseguir el campionat ja en aquesta cursa.

A la volta 4, Jeffri es veia obligat a abandonar a causa del toc a la sortida amb De Jong. A la volta següent, Matsushita li guanyava la segona posició a Sirotkin. Per darrere, Giovinazzi es veia amb problemes, ja que li era difícil controlar la part posterior del cotxe. A causa d’això, Lynn atacava l’italià en la recta, però Giovinazzi tancava molt bé les portes a la frenada.

A partir volta 6, molts pilots van entrar a canviar pneumàtics i Rowland es va retirar a causa d’un punxada.

Gasly es col·locava desè després de la seva parada a box, però ràpidament superava a Bernstorff per posar-se novè. Tot i així, hi havia 8 pilots que, com no sortien amb el pneumàtic supertou, no havien parat encara. Matsushita era un d’ells i liderava la cursa per davant de Lynn, Marciello, Ghiotto, Cecotto, Canamasas i De Jong.

Giovinazzi, després del seu canvi de gomes, va caure fins a la P15. Gasly, a l’equador de la cursa, ja rodava en setè lloc després d’avançar a Armand i De Jong.

En superar la meitat de la cursa, Deletraz, Rowland, Gelael, Malja i Jeffri eren els pilots que estaven fora de carrera, mentre Matsushita seguia liderant amb Lynn i Marciello per darrere, els tres sense haver parat encara a canviar pneumàtics.

Giovinazzi començava la seva remuntada, escalant fins a la dotzena posició. A 10 voltes per al final, l’italià es trobava per darrere de Nato i retallant-li unes dècimes cada volta. Alhora, Gasly també seguia remuntant i es col·locava sisè, desplaçant a Canamasas fins a la setena posició. A la volta 23, Giovinazzi es llançava a per De Jong i aconseguia col·locar-se onzè. A la volta següent, el francès de Prema avançava a Ghiotto i a Marciello.

Lynn canviava les gomes en la volta 27 però va perdre temps a causa d’uns problemes amb la roda davantera dreta. Això va ajudar a Giovinazzi, ja que Lynn va sortir per darrere de l’italià i li va fer guanyar una posició.

A 3 voltes per al final, Matsushita s’adjudicava la volta ràpida, sent l’únic a baixar de l’1: 52.000, però a Gasly li van notificar per ràdio que havia de reservar pneumàtic i intentar fer la volta ràpida en l’última volta de la cursa.

A l’última volta, el francès de Prema començava el seu gir fent rècord del primer sector, però no va poder fer el mateix en els dos següents.

I així s’acabava la cursa: Gasly es feia amb la victòria amb Matsushita segon i Markelov tercer. Sirotkin arribava a meta en quarta posició i Giovinazzi aconseguia avançar a Nato en l’última volta per acabar cinquè. En el setè lloc trobàvem a Cecotto, Lynn en el vuitè, Latifi en el novè i Marciello tancava el Top 10.

Demà hi haurà el títol en joc una altra vegada: Gasly s’ha posat per davant en el campionat, però hem de recordar que Giovinazzi no li regalarà res i demà, al sortir amb la graella invertida, l’italià sortirà per davant. El desenllaç final serà a les 11:20 del matí (hora espanyola).