L’ex pilot de F1 i actual pilot de Andretti Autosport a la Fórmula E, Frank Montagny, va donar positiu en el control antidopatge del ePrix de Putrajaya que es va disputar a finals de novembre.


Frank Montagny pot haver conclòs la seva trajectòria esportiva. El pilot francès ha donat positiu en cocaïna en el control antidopatge que se li va efectuar en acabar el ePrix de Putrajaya, a finals de novembre. Montagny, que disputava actualment el campionat de la Fórmula E al costat de Andretti Autosport, va declarar les següents paraules al respecte al diari ‘L’Equipe’: “Des del mateix moment en què em van sotmetre al control sabia quin seria el resultat. He fet una ximpleria i l’estic pagant”.

Aquest va ser el motiu pel qual Jean-Eric Vergne va ser cridat d’urgència per córrer a Punta del Est, ja que dies abans Montagny va comunicar els resultats al seu equip: “Quant vaig rebre la carta de la FIA ho vaig posar en coneixement de l’equip Andretti, per al qual corria en Fórmula E, indicant-li que no podria seguir corrent. I també a Canal +. On faig de comentarista per a ells i a més retransmeten la Fórmula E”.

Montagny mai va destacar després del seu gloriós pas per les World Series by Renault, ja que en Fórmula 1 va córrer en equips modestos i posteriorment a Le Mans amb Peugeot tampoc va poder obtenir els resultats esperats. Des d’aquest 2014 va començar a córrer en la nova Fórmula E, on va aconseguir un podi en la cita inicial a Beijing. Després d’aquest contratemps en haver pres un metabòlit derivat de la cocaïna, pot ser la fi de la carrera esportiva del francès, que així ho va expressar:

“Sóc conscient que la meva carrera esportiva possiblement ha conclòs. Ja va ser molt difícil per a mi poder continuar quan al 2012 Peugeot va decidir retirar-se de sobte. Jo no sóc d’aquests pilots que saben despenjar un telèfon i vendre. En qualsevol cas no puc queixar-me. Vaig arribar a la F1, el cim, he corregut a reistencia i he guanyat curses. He demostrat que sé anar de pressa”.