El calendari per al Campionat del Món 2018 de Fórmula de la FIA ha estat aprovat durant una reunió del Consell Mundial d’Esports de Motor de la FIA, celebrada avui a Ginebra, Suïssa. La temporada consistirà en 21 Grans Premis, igualant així el rècord de major nombre de curses en un any, establert el 2016.

Hi ha dues noves dates importants, amb el retorn del Gran Premi d’Alemanya i el de França, absent en el calendari des de 2008.

“Volíem finalitzar el calendari de la propera temporada amb anticipació, perquè tots els nostres grups d’interès tinguessin més temps per preparar-se i ho hem aconseguit, gràcies en part a l’estret treball amb la FIA”, va comentar Chase Carey, President i Director Executiu de Fórmula Un.

“Estem orgullosos de confirmar que els Grans Premis d’Alemanya i França tindran lloc el 2018. França va ser una de les set curses que van formar el primer Campionat Mundial el 1950 i ara torna després d’una dècada. Se celebrarà al circuit de Paul Ricard, que va organitzar per última vegada una ronda del Campionat de F1 a 1990.”

“El nombre de curses ha augmentat en un en comparació amb la temporada actual. Vam rebre nombroses sol·licituds d’aquells que desitjaven organitzar un Gran Premi de Fórmula 1, però volíem que els promotors existents sentissin que estem posant tots els nostres esforços per assegurar que cada cursa sigui un esdeveniment especial, perquè els fans, els nostres més importants actors, puguin gaudir d’una experiència única i inoblidable. Si podem fer això, llavors tota la família de Fórmula 1 en sortirà beneficiada.”

Jean Todt, president de la FIA, va comentar:

“Al costat dels nostres socis a la Fórmula 1 i a través dels grans campionats de la FIA hem estat treballant dur en els últims mesos per aconseguir una major harmonia entre els diferents calendaris esportius i arribar aviat a un acord sobre el calendari de Fórmula 2018 és part d’aquest procés continu.”

“La FIA també vol donar la benvinguda als Grans Premis de França i Alemanya al calendari, ja que tots dos tenen una llarga i rica tradició en l’esport”, ha afegit. “En aquest sentit, la FIA està particularment satisfeta que la Fórmula torni de nou a França, la casa històrica dels Grans Premis, i al Circuit Paul Ricard, que va ser l’amfitrió de l’esdeveniment en 1990.”

Com de costum, la temporada 2018 començarà a Austràlia el 25 de març a Melbourne i acabarà exactament vuit mesos després el 25 de novembre a Yas Marina, seu del Gran Premi d’Abu Dhabi. Onze de les 21 curses tindran lloc a Europa, cinc a Àsia, quatre a les Amèriques i una a Austràlia. La necessitat de mantenir més o menys la durada de les vacances d’hivern i d’estiu vol dir que el programa és més intens que l’actual, ja que a meitat de temporada hi haurà cinc Grans Premis, tots ells a Europa, en un període de sis setmanes.

Calendari complet de 2018:

Data Circuit Formula 1 Grand Prix
25 Març Melbourne Austràlia
8 Abril Shanghai Xina
15 Abril Sakhir Bahrain
29 Abril Baku Azerbaijan
13 Maig Barcelona Espanya
27 Maig Monaco Mònaco
10 Juny Montreal Canadà
24 Juny Le Castellet França
1 Juliol Spielberg Austria
8 Juliol Silverstone Gran Bretanya
22 Juliol Hockenheim Alemanya
29 Juliol Budapest Hongria
26 Agost Spa-Francorchamps Bèlgica
2 Setembre Monza Itàlia
16 Setembre Singapore Singapur
30 Setembre Sochi Rússia
7 Octubre Suzuka Japó
21 Octubre Austin EUA
28 Octubre Mexico City Mèxic
11 Novembre Sao Paulo Brasil
25 Novembre Yas Marina Abu Dhabi