Daniel Ricciardo i Max Verstappen han estat escollits pels internautes de FormulaRapida.net com a els pilots que van donar la sorpresa el 2014.

Els nominats a Sorpresa del any eren: Pietro Fittipaldi (Formula Renault 2.0 Alps), Daniel Ricciardo (Formula 1), Enea Bastianini (Moto3), Max Verstappen (FIA Formula 3 Europea), Stoffel Vandoorne (GP2 Series) i Juan Pablo Montoya (Indycar).

En el sisè lloc es situa Pietro Fittipaldi amb un 3% dels vots. El nord-americà amb nacionalitat brasilera, va destacar en la seva tardana arribada a la Fórmula Renault 2.0 Alps, i això el fa un pilot a tenir en compte. Pietro la tercera generació dels Fittipaldi, serà capaç de triomfar enguany a Europa? A final d’any sabrem la resposta.

En el cinquè lloc trobem a Enea Bastainini amb un 7% dels vots. El pilot de Moto3 va sorprendre’ns amb la seva capacitat, ja de tant jove de córrer en posicions capdavanteres. Manca d’experiència i encara essent un pilot erràtic, Bastianini ha fet sensació en el seu país, on alguns s’atreveixen a anomenar-lo “el nou Rossi”.

En quart lloc trobem a Stoffel Vandoorne amb un 8% dels vots. El jove de McLaren ja va donar la campanada amb un triomf inicial en el seu debut a GP2. S’esperava que destacaria però el belga ha fet un any per emmarcar, especialment a final d’any on ha aconseguit diverses victòries i pole positions.

En el podi de les votacions entra Juan Pablo Montoya amb un 10% dels vots. El colombià amb una clara manca de preparació completa física per el DW12 de la Indycar, ha fet que el seu retorn fes créixer la competició americana de popularitat. Ell volia aprendre però ha estat capaç de guanyar en el oval de tres revolts de Pocono i d’assolir el quart lloc en el campionat.

I finalment els guanyadors. Sí guanyadors. Max Verstappen i Daniel Ricciardo, Ricciardo i Verstappen; ambdós pilots han tingut els mateixos vots i percentatges de vot, un 36%.

Ricciardo ha sigut l’únic en molt de temps capaç de superar Sebastian Vettel, a més de ser l’únic en guanyar curses apart de Mercedes.

Pel que fa a Verstappen, la seva joventut i el seu fitxatge per Toro Rosso va crear una gran polèmica, possiblement exagerada si el públic veu que aquest “paio” de 17 anys és capaç de guanyar 7 curses seguides a la FIA Fórmula 3 Europea en el seu any de debut.