A partir de la temporada 2019, MotoGP farà una parada a Finlàndia, un país de gran tradició motera. Les tres categories competiran al Circuit KymiRing per un contracte que es prolongarà per 5 anys. La notícia es va confirmar en la roda de premsa que es va celebrar al Hèlsinki Music House, on gairebé 50 representants dels mitjans de comunicació van poder escoltar de primera mà els detalls del projecte.

El complex de Kymiring, situat a Iitti, està sent actualment construït i s’està posant a punt per acollir el retorn del Gran Premi de Finlàndia. La celebració del GP a partir de 2019 tindrà un impacte econòmic en el sud del país escandinau. S’esperen al voltant de 100.000 espectadors en l’esdeveniment, tenint en compte la ubicació estratègica del circuit: serà l’única pista d’aquest tipus al nord d’Europa, donant un al·licient especial al calendari de MotoGP.

Carmelo Ezpeleta (CEO de Dorna Sports):

“És un gran plaer anunciar l’acord que tenim amb KymiRing. Proposarem a la FIM tenir a Finlàndia al calendari de MotoGP per al 2019. Avui és un gran dia, ja que han passat molts anys des de l’últim GP de Imatra, aquí a Finlàndia. Estem molt orgullosos d’anunciar aquesta nova seu. Finlàndia sempre ha estat un lloc tradicional per a l’esport del motor. Ha tingut pilots fantàstics en el passat. Recordo a Jarno Saarinen, i recentment Mika Kalio, entre molts altres. Els finlandesos entenen els esports de motor molt bé i crec que KymiRing acollirà esdeveniments increïbles en el futur. El traçat del circuit és molt bonic, ràpid i segur.”

Kari O. Sohlberg (President de la Junta de Directors de KymiRing):

“MotoGP és un dels esports més populars en el món. El contracte de cinc anys que ens uneix a Dorna Sports té un gran impacte, no només per a l’esport del motor a Finlàndia, sinó per a tot el país. Finlàndia té una bona reputació com a organitzador d’esdeveniments internacionals. Un bon exemple d’això és el ral·li de Finlandia, disputat el passat cap de setmana. Una bona reputació, el GP de Imatra i pilots llegendaris, afegit a una bona relació personal, han facilitat la decisió de Dorna Sports per brindar de nou el Gran Premi de Finlàndia “.

Timo Pohjola (Project Manager d’KymiRing):

“És una cosa que volíem des de fa molts anys i ara s’ha convertit en realitat. Crec que el traçat està basat en l’experiència de carreres de Finlàndia. Als finlandesos els encanten els esports del motor, i per això hem volgut dissenyar un traçat especial per MotoGP, una cosa nova. Som l’únic circuit internacional del nord d’Europa; altres països també s’han interessat en KymiRing.”