En un clima suau i sense pluja, el diumenge va oferir un esdeveniment esportiu d’alta qualitat a Wackersdorf, on els tres guanyadors d’aquest magnífic FIA Karting Competition van ser sens dubte els millors. Enhorabona a Robert De Haan a l’Acadèmia, a Emil Skaras a KZ2 ia Anthony Abbasse a KZ, per no parlar dels seus valents oponents. El Gran Premi de Karting alemany de 2019 també es mantindrà com una fita important de la temporada amb una bona organització.

Tot i que es va apreciar l’absència de pluja, l’afrontament es va mantenir molt ajustat per als conductors i els seus tècnics durant la primera ronda del Campionat Europeu de Karting de la FIA – KZ i KZ2. El circuit de Wackersdorf ofereix condicions complexes per a l’ajust del xassís segons l’adherència, que de vegades canvia de manera desconcertant durant el cap de setmana. La pluja del dia anterior havia aclarit notablement la superfície i els marcadors enregistrats durant les pràctiques en sec ja no eren rellevants per a les finals. La mecànica es va associar més que mai amb els bons resultats del seu conductor.

Abbasse immillorable a la KZ Final

Jorrit Pex (NLD – KR / TM Racing / B’stone) va guanyar l’últim classificació al matí i es va situar al capdavant de la classificació, la qual cosa li va permetre començar a la pole position de la final. Anthony Abbasse (FRA – Sodi / TM Racing / B’stone) va aconseguir la primera posició des del primer moment i Alessandro Irlando (ITA – Birel ART / TM Racing / B’stone) va ser l’oposició més forta al principi. A continuació, Matteo Vigano (ITA – Tony Kart / Vortex / B’stone) va tornar a la segona posició per intentar lluitar per la victòria. Però Abbasse va obtenir més velocitat i va guanyar sense desafiar després de les 26 voltes amb un avantatge de més de dos segons. Vigano i Irlando es van unir al podi, mentre que Bas Lammers (NLD – Sodi / TM Racing / B’stone) va quedar en quart lloc davant del Pex.

“Fa molt de temps que no vaig guanyar per aquest marge!”, Va exclamar Abbasse. “L’equip ha fet un bon treball des de l’inici de la temporada, però les circumstàncies especials de Wackersdorf aquest cap de setmana han posat els indicadors a zero per a la final. . Des d’una pàgina en blanc, els nostres tècnics han aconseguit un miracle. Vaig poder prendre el control des del principi i el meu kart va ser més i més ràpid a les voltes, cosa que em va permetre obtenir una magnífica victòria “.

Classificació provisional del Campionat Europeu de Karting FIA de 2019 – KZ després del primer concurs de Wackersdorf

1- Anthony Abbasse: 34 punts

2- Matteo Vigano – 28 punts

3- Alessandro Irlando – 23 punts

4- Jorrit Pex – 21 punts

5- Bas Lammers – 15 punts

KZ2: Skaras fins al final de la final

Líder al final de les eliminatòries de la FIA Karting European Championship – KZ2, Alexander Schmitz (DEU – Tony Kart / Vortex / B’stone) va ser el favorit per les seves actuacions i el seu gran coneixement de la pista. Però va ser Emil Skaras (SWE – Energy / TM Racing / B’stone) qui va començar el millor. Simone Cunati (ITA – CRG / TM Racing / B’stone) es va fer càrrec de la segona posició abans que Schmitz tingués un problema mecànic i es retirés. Mentre que Cunati encara feia pressió sobre el líder, Riccardo Longhi (ITA – Birel ART / Racing TM / B’stone) va completar una magnífica pujada de 10 llocs a la tercera posició. Contra tot pronòstic, la cursa va continuar fins a l’acabat entre els tres primers, separats per només 0,076 ‘de la línia de meta. David Vidales Ajenjo (ESP – Tony Kart / Vortex / B’stone) va tenir un molt bon resultat en el quart lloc per davant de Paolo Besancenez (FRA – Sodi / TM Racing / B’stone)

Classificació provisional del Campionat Europeu de Karting de la FIA de 2019 – KZ2 després del primer concurs de Wackersdorf

De Haan se situa en l’Acadèmia

En una competició única com la FIA Karting Academy Trophy, l’habilitat dels Drivers té més influència que en qualsevol altra categoria. Mentre que l’Exprit / Vortex / B’stone tornaven a ser exemplars en igualtat de velocitat, la performance de Robert De Haan (NLD) era encara més eloqüent. Primer va sumar una tercera victòria a la seva qualificació de Heats abans de liderar la final de principi a fi, marcant la volta més ràpida de la cursa i aconseguint una brillant victòria de 4,5 ” davant del segon classificat Joshua Coertze (ZAF) al mig d’un lluita amb Magnus Germansen Daae (DNK). Gael Julien (IDN) i Charlie Wurz (AUT) van completar els cinc primers, mentre que Paolo Ferrari (ITA) va acabar només 7 i Lucas Mendes (BRA) va ser el gran perdedor d’aquesta carrera.

“Estic molt content amb aquest primer Trofeu de l’Acadèmia”, va dir De Haan. “Vaig ser tan competitiu en sec com en la pluja i el resultat va ser tan bo com les meves ambicions. Crec que tinc una bona oportunitat a Sarno per al segon esdeveniment, perquè és un circuit que m’agrada”.

Rànquing provisional del Fòrum Karting Academy Trofeu 2019 després del primer concurs de Wackersdorf

1- Robert De Haan: 35 punts