Romano Fenati ha aconseguit la primera pole position de la temporada al circuit Internacional de Losail, per al Gran Premi de Qatar de Moto3. L’italià ha robat la posició preferent al belga Livio Loi. En tercer lloc ha acabat Brad Binder que ha rebut una penalització.

La classificació de Moto3 era la primera activitat d’aquest dissabte que s’iniciava a les 6 de la tarda hora local, moment en què les 33 motos de la categoria afrontaven els 40 minuts de tanda.

Com és habitual, els pilots han rodat en grup durant bona part del temps, encara que els Red Bull KTM AJO, els SKY VR46, els Estrella Galicia 0,0 Marc VDS i els Leopard Racing, han fet treball d’equip conjunt, ajudant-se amb el rebuf l’un a l’altre.

La primera tanda dels pilots, situava a Fabio Quartararo (Leopard Racing) en primer lloc amb un temps de 2:06.574, seguit del seu company d’equip Joan Mir. Els seguien el seu compatriota Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), l’italià Romano Fenati (SKY Racing Team VR46), i el sorprenent cinquè lloc de Gabriel Rodrigo (RBA Racing Team).

En retornar a la pista, els Leopard no es ficaven d’acord en l’ajuda pròpia i això causava varies sortides de pista de Quartararo. D’altra banda, Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold) patia una caiguda al revolt 13. També caiguda de Jorge Navarro qui de manera molt optimista, intentava superar a un pilot al revolt 6.

Mentrestant, Livio Loi (RW Racing GP BV) es situava en primer lloc, essent l’únic en millorar el seu temps en la segona tanda amb els pneumàtics tous, darrere el belga i Quartararo es situava Philip Oettl (Scheld GP Racing), seguit de Fenati i Mir.

En els darrers 10 minuts, els pilots sortien amb el seu últim joc de pneumàtics preparat per la classificació. Loi iniciava els primers compassos finals millorant el seu propi temps en 3 dècimes.

Loi tot i tenir la pole position al seu abast durant tota la sessió, Romano Fenati aconseguia treure-li en l’últim moment en fer un temps de 47 mil·lèsimes més ràpid.

Resultats:

1 Fenati               2 Loi                      3 BBinder

4 Quartararo      5 Navarro            6 Canet

7 Antonelli          8 Bendsneyder                9 Bastianini

10 Oettl               11 Mir                   12 Baganaia

13 Bulega            14 Martin            15 Guevara

16 Kornfeil          17 Pawi                18 Rodrigo

19 Migno             20 Locatelli         21 Masbou

22 Danilo             23 Hanika            24 Herrera

25 Suzuki             26 DBinder         27 Norrodin

28 Di Giantonio 29 Ono                 30 McPhee

31 Valtulini         32 Spiranelli       33 Petrarca

Recordar que Brad Binder i Bo Bendsneyder sortiran 3 llocs penalitzats degut a conducció irresponsable durant els tercers entrenaments lliures.

La cursa de Moto3 serà demà a les 4 de la tarda (CET).