En una classificació que no s’ha decidit fins a l’última volta, Romano Fenati s’ha fet amb la Pole amb un 2: 12.846. Seguit de Mir i amb Rodrigo tancant la primera fila.

La primera meitat de la sessió es va disputar, com és habitual, amb calma. Els pilots intentaven buscar roda, donant lloc a estranys incidents (encara que cap caiguda) com la sortida de pista de deu pilots mentre seguien a Arón Canet. Nicolò Bulega es va mantenir al capdavant fins a l’última part de la sessió.

Va ser a partir dels últims 14 minuts que els pilots van començar la seva última tanda amb l’objectiu de marcar la Pole. Però passaven els minuts i el 2:13.584 de Bulega no era superat.

No va ser fins a l’última volta de tots que la situació va canviar. John McPhee va batre Bulega, però va ser Romano Fenati, que rodava en solitari, qui s’emporta la seva primera Pole de l’any. Segon ha estat el líder del mundial Joan Mir amb Gabriel Rodrigo tercer. L’altre pilot en la lluita pel títol, Arón Canet, només ha pogut ser 17è després d’haver liderat els entrenaments de divendres.

I així conclou la sessió classificatòria del GP de la Gran Bretanya, la cursa es disputarà demà a les 12:40 hora local.