El pilot britànic ha aconseguit emportar-se la pole a casa després d’una volta espectacular. Rossi i un gran Viñales completen el podi.


Q1

La Q1 començava amb la presència de la pluja en pista. Els favorits per passar el tall eren Espargaró, Petrucci i Barberá però les condicions meteorològiques van fer que tots els pilots lluitessin de manera molt competitiva.

El primer a marcar una volta ràpida era Stefan Bradl i després d’ell es col·locava Espargaró per poder passar el tall. Però segons després Eugene Laverty i Alex Lowes s’encarregaven d’encapçalar la sessió. No parava d’haver un ball constant de posicions durant tota la sessió.

Finalment Eugene Laverty i Jack Miller han estat els pilots que han pogut passar el tall i accedir a la Q2.

Els pilots que tanquen la graella són: Baz, Petrucci, Pol Espargaró, Lowes, Bradl, Barberà, Bautista, Hernandez i Rabat en l’última posció.

Q2

La pluja queia amb més força en aquesta segona sessió classificatòria amb el que vam veure una lluita per la pole molt bonica.

Jorge Lorenzo era el primer a volar sobre la pista situant-se per davant de Iannone i Viñales. La pista estava molt mullada i tot podia succeir. Crutchlow venia en volta ràpida i tan si venia ràpid que va fer un temps de 3 segons més ràpid que Lorenzo per col·locar-se en la pole, Dovizioso es col·locava 3r.

Cada vegada queia més aigua sobre Silverstone. Márquez marcava un temps per col·locar-3r però al primer revolt queia i acabava la classificació per a ell. Rossi va aprofitar i es va col·locar 2n per darrere de Crutchlow. Quan semblava que ningú ja anava a millorar el temps de Crutchlow, Laverty venia en volta de pole però s’anava a terra per anar al límit i perdia la poció d’arrabassar-li la pole al britànic.

Finalment Viñales va ser 3r, seguit de Pedrosa en la 4a posició. Márquez es va haver de conformar amb la 5a posició. El top 12 el tanquen: Laverty, Redding, Iannone, Lorenzo, Dovizioso, Aleix Espargaró i Miller.