La nit ha passat factura als Audi que han tingut problemes, açò els ha permés als Porsche distanciar-se. Actualment està el #19 primer i el #17 segon.


 

Es va rellançar la cursa i els 4 primers cotxes estaven separats per 10 segons, per la qual cosa és com si començara la carrera de nou.

La fiabilitat va començar a passar factura, l’Aston Martin #97 pilotat per Rob Bell, es va quedar parat en Mulsane, havent d’abandonar.

Però després d’una fantàstica batalla entre el Porsche #17 i l’Audi #7, a aquest primer li van posar una penalització d’1 minut per avançar amb bandera groga. Açò va fer que la bonica batalla que estàvem vivint s’acabara.

Ambdós cotxes van entrar en la mateixa volta, el Porsche per a complir la penalització i l’Audi per a fer una parada regular. Aquest últim va tornar a pista en segona posició, després del Porsche #19 de Hulkenberg.

Llavors va arribar l’hora de cedir els cotxes als pilots que farien el torn de nit. Lotterer en l’Audi #7, Rast en l’Audi #9 i Tandy en el #19. Aquest primer partia en desavantatge, però pareixia ser el més ràpid dels 3.

El Porsche #91 de GTE Pro es va sumar a la lluita per la victòria quan ningú se l’esperava. Després d’una eixida prou modesta, va aparéixer del no-res per a col·locar-se segon avançant a Gavin en el Corvette #64.

Neel Jani en el Porsche #18 va cometre el mateix error que el seu company d’equip Dumas, se’n va anar recte en Mulsane i va impactar contra el mur. Per sort va poder tornar a pista i després de passar per boxs, va tornar a la carrera en sexta posició.

Portàvem ja 10 hores i mitja de cursa, i teníem l’accident de l’Extreme Speed Motorsport #31 que va perdre el control del cotxe en les corbes Porsche.

Nick Tandy estava rodant amb un ritme molt bo i es distanciava de l’Audi #7 que rodava segon.

Després d’11 hores de carrera, la lluita pel lideratge en GTE Pro continuava entre l’Aston Martin #97 i el Corvette #64. Al mateix temps, el Morgan #29 va acabar en les proteccions de les corbes Porsche.

El Morgan #43 tenia problemes, el cotxe es va prendre foc i es va quedar parat en Arnage el que va provocar una doble bandera groga en eixa zona.

Passàvem l’equador de la cursa i el Porsche #19 continuava al front després de portar un molt bon ritme. Per darrere, a un minut de distància, trobàvem a l’Audi #9 i a l’Audi #7. En LMP2 continuava liderant l’Oreca de KCMG mentres que en GTE ho feia Stanaway amb l’Aston Martin #99.

El Ferrari #66 de la categoria GTE Am, estava realitzant una parada rutinària quan de sobte el cotxe es va veure embolicat en una flamarada, encara sort que els mecànics van aconseguir extingir el foc ràpidament i no es va estendre ni va danyar a ningú.

Els minuts passaven i les posicions es mantenien. En GTE Pro continuava la lluita per la victòria fins que l’Aston Martin va haver d’entrar al garatge a reparar parts del cotxe. Açò va partir la cursa completament deixant-nos sense lluita.

Un toc entre un GTE i l’Oreca #46 de TDS va deixar els francesos fora de cursa, una llàstima ja que estaven segons i es veien amb opcions de guanyar.

Quedava 9 hores i mitja per al final i el sol començava a aparèixer en Le Mans. Aquest és un dels moments més increïbles d’esta cursa junt amb el capvespre, i tant pilots com espectadors ho disfruten molt.

Però per si de cas la carrera no havia tingut ja suficients emocions, quan el rellotge marcava que quedaven 9 hores de carrera, la pluja va fer acte de presència, entrant primer per la zona de Mulsane.

Amb 8 hores i mitja per davant, el Rebellion #12 se n’anava recte en Indianapolis i acabava contra les proteccions.

Però pareixia que la pluja no arribava i el Porsche #19 continuava rodant molt ràpid amb el Audi #7 darrere d’ell. Mes problemes per a l’Audi #7, que després d’haver remuntat dos vegades, tornaven a tindre problemes. Al cotxe de la marca d’Ingolstadt se li va desprendre part de la coberta motor. La parada va durar més del que espera i es va reincorporar en quinta posició.

Nico Hulkenberg era qui estava pilotant el Porsche #19, amb un ritmes espectacular, va demostrar ser el més ràpid en pista i l’avantatge amb els seus perseguidors augmentava cada volta.

Passaven les hores, i vèiem diversos errors sobretot en la categoria LMP2, on vam veure dos virolles del Ligier #35 d’Oak Racing.

A falta de 7h 20 minuts per al final, apareixia el tercer Safety Car de la carrera. L’Aston Martin #96 es va obrir en les corbes Porsche perdent el control del cotxe i impactant fortament contra el mur. Açò va fer que l’avantatge del Porsche #19 augmentara a 1 volta sobre l’Audi #9, que tenia a l’altre Porsche, el #17 a menys de 5 segons.

En la re-sortida de carrera, el Porsche #17 pilotat per Webber, va superar a l’Audi #9 de Rast. Açò deixava un doblet de Porsche a falta de menys de 7 hores. L’Audi #9 seguia amb problemes, i tenia que resetear el cotxe per a comprovar que tot funcionara be.

Arribem a les 18 hores de carrera i tot indica que la victòria serà per al Porsche #19, però amb 6 hores per davant pot passar de tot. Segon està el Porsche #17 i tercer l’Audi #9. En LMP2 lidera l’Oreca de KCMG amb 1 volta d’avantatge i en GTE Pro ho fa el Ferrari #51 d’AF Corse.