Abans del Gran Premi de Catalunya ens hem volgut reunir amb un pilot que sempre ens ha cridat l’atenció des de FormulaRapida.net per les seves actuacions en els últims anys. Aquest pilot és el català de només 16 anys, Aleix Viu que competeix amb l’equip 42 Motorsport.

Ens trobem l’entrevista en un box estret i minimalista, la manera en que molts pilots han començat la seva carrera en el mundial. Tenim a Aleix Viu amb nosaltres, en el seu rostre se li pot veure les ganes que té per competir aquest cap de setmana.

–          Com està anant la temporada? L’any passat vas passar una temporada de patiment però aquest any molt bé a la Rookies Cup, però no tant bé al FIM CEV.

Al FIM CEV vam començar molt bé a Albacete, però vam tenir un problema tècnic amb la moto i vaig haver de retirar-me quan anava tercer però vam tenir molt bones sensacions. Vam arribar a Le Mans amb ganes de pujar al podi, de fer una bona cursa, però va ser un cap de setmana complicat amb les classificacions sobre aigua, em vaig relaxar, va començar a gelar i em vaig equivocar. Sortia 15è, a la primera volta vaig començar a remuntar, em vaig tocar amb un pilot, vaig haver de sortir per l’escapatòria i quan em vaig reincorporar a la pista rodava en trenta-tresena posició. Vaig tornar a remuntar, estava atrapant al primer grup i quan rodava dinovè vaig caure. Per a les properes curses tenim ganes de fer-ho bé, pujar al podi o guanyar.

–          Wild Car aquest cap de setmana en el mundial. Com et sents?

Estic molt content per a aquesta oportunitat, me la agafo per aprendre i gaudir i fer una bona cursa. Enfoco el cap de setmana com un entrenament de cara la setmana que ve amb el FIM CEV, per agafar experiència i poder guanyar la setmana que ve.

–          Que esperes del Wild Car?

L’objectiu és agafar punts i acabar la cursa, principalment. Bàsicament acabar la cursa, no ficar-me nerviós i prendre-m’ho com un entrenament.

–          T’imagines fer un podi?

Somiar si que ho he somiat però és difícil, lo important és estar en pista i després ja passarà el que hagi de passar, mai se sap.

–          Que esperes per la resta de temporada al FIM CEV i a la Red Bull Rookies Cup?

A la Rookies Cup guanyar el campionat, perquè l’any passat vaig ser sub-campió. Ara he sortit de Jerez primer. Pel FIM CEV no he començat molt bé però el campionat és molt llarg, és difícil però penso que encara es pot lluitar pel campionat, sobretot acabant en posicions capdavanteres en les curses, però serà difícil lluitar pel campionat.

–          On et veus l’any que ve?

Si va bé m’agradaria veure’m al mundial.

–          Creus que és millor entrada el FIM CEV, que els pilots que passen a Moto2 del FIM CEV cap al mundial? O creus que depèn de les circumstancies de cadascú?

Depèn de les circumstàncies, de la edat que tingui el pilot i tot en general. Però penso que és millor anar pas a pas, fer Moto3 FIM CEV, Moto3 mundial… Encara que es rodi molt ràpid en el FIM, en alguna ocasió s’ha rodat més ràpid que en el mundial, però al mundial hi ha més nivell, els pilots són més ràpids i en general s’aprèn més. Si vols arribar a MotoGP o ser un molt bon pilot, s’ha de anar pas a pas, Moto3 FIM CEV, Moto3 mundial, Moto2 i MotoGP i no de Moto3 FIM CEV o Moto2 FIM CEV passar directament a Moto2 al mundial.

–          Venint del Maresme, com et vas enganxar a les motos?

Des de ven petit que he mirat les motos per la televisió, i m’agradaven molt. Un dia li vaig dir al meu pare que ho volia provar, em va portar una moto xina, una pocket i vaig començar a donar voltes i em va agradar molt. Em va comentar si volia anar a veure una competició de gent de 7-8 anys, li vaig dir que sí, allà em van seleccionar en unes proves i així va començar tot. Pas a pas va anar bé i vaig anar pujant de categoria fins ara que ja estic aquí.

–          On feies aquelles voltes amb la Pocket?

Les feia en un poble del Pirineu, on hi havia un col·legi amb un pati de asfalt que hi podies entrar al estiu i anava allà amb la pocket a donar voltes. Jo ja li preguntava al meu pare quins temps feia per volta i ell a ull em deia si anava més o menys ràpid. Més tard em vaig comprar una motocross, ja anava pel camp i després em vaig passar a la velocitat que és el que més m’agrada.

–          Quina és la sensació de estar en un equip d’un pilot de MotoGP [Álex Rins]?

Quan era petit sempre m’agradava el Rossi, de fet ara també però quan et fas gran i et formes com a pilot, veus que tots els pilots del mundial són molt bons i de tots se’n aprenen moltes coses. Estic molt content de estar a l’equip del Álex Rins que és molt bon pilot, i de fet quan ell corria a Moto2 tenia ganes que guanyés ell. És una persona que em pot ensenyar moltes coses, puc aprendre molt d’ell i això em pot ajudar en el futur en coses com aprendre com enfrontar-se a una cursa, un cap de setmana…

–          Què en pensen les teves amistats de que estiguis corrent al costat de MotoGP? Com és tenir aquesta vida?

Jo faig vida normal, vaig al institut i després vinc aquí a entrenar, estan molt contents em donen molt suport, em diuen que gaudeixi però de moment una vida normal.