Site icon FormulaRapida.net

Entrevista a Aniol Molas, un pilot conscient de les complicacions que presenta l’esport

Aniol Molas, pilot de motocròs, sap quins passos ha de seguir per intentar continuar en l’esport que tant li agrada

Aniol Molas té una visió molt clara del motocròs, i comprèn quin és el seu camí a seguir en l’esport.

En aquests moments, Molas s’està centrant en el Campionat de Catalunya. No obstant això, també competeix en algunes curses del Campionat d’Espanya.

PREGUNTA: QUI ÉS ANIOL MOLAS?

Aniol Molas: Soc un pilot de motocròs de Centelles. La meva familia sempre ha estat molt present en aquest esport, i amb el pas del temps s’ha convertit en algo més que un hobby per a mi. En aquests moments, estic gaudint molt.

P: QUI ET VA INTRODUIR EN L’ESPORT?

AMConcretament, el meu pare. Segurament, sense ell no m’hauria introduït en l’esport.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN L’ESPORT?

AMQuan tenia sis anys vaig començar a conèixer l’esport i, amb dotze, ja vaig fer les primeres curses. A partir d’aquí, vaig fer alguna cursa del Campionat de Catalunya.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

AMVa ser un moment dur, ja que vaig estar molt temps sense pujar a la moto. En general, crec que la pandèmia no va afectar de manera positiva a ningú.

P: ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

AMS’ha de saber gestionar. Cadascú té les seves necessitats, i has de tenir molt clar a quins campionats vols competir. En el meu cas, intento centrar-me en el Campionat de Catalunya i, si puc, fer curses del Campionat d’Espanya.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

AMSí. Normalment, sempre em poso bastant nerviós, però quan arriba la cursa, ja estic més tranquil.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

AMEn gran part és bona, però a la pista les amistats es deixen una mica enrere, ja que tothom vol guanyar. En general, ens coneixem des de ben petits, així que tenim molta confiança.

P: COM VALORES LA TEVA TEMPORADA?

AMVaig tenir un inici de temporada complicat, ja que vaig patir dues lesions. Degut a això, vaig estar sis mesos sense pujar a la moto. Després de recuperar-me, vaig entrenar dues setmanes i ja vaig tornar a competir. Em pensava que em costaria molt recuperar el meu nivell, però no va ser així.

P: COM VAS VIURE AQUESTA SITUACIÓ?

AM: Vaig estar bastant angustiat, perquè sabia que eren lesions complicades. Aquesta situació em va fer plantejar-me moltes coses.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

AMTant de bo segueixi competint durant molts anys, però s’ha de ser realista, és un món molt complicat. A més a més, les lesions van passant factura. Has de tenir molt clar el que vols fer amb la teva vida.