Estem a punt de viure un altre Gran Premi d’Azerbaidjan a Bakú. Als últims anys ha estat molt emocionant. Tot i això, no ha sigut el millor escenari per a un dels màxims contrincants al títol de 2022. Repassem als preferits per aconseguir el triomf.

Max Verstappen i Charles Leclerc estan lluitant a cada carrera per guanyar el campionat al final de la temporada. Encara que no ens podem oblidar de Sergio Pérez, qui està també a la lluita molt a prop dels dos. Actualment, és Verstappen qui està per davant del monegasc amb 125 punts, però tot pot passar a la terra del foc.

Sergio Pérez, la carrera amulet del mexicà

El circuit urbà de Bakú és el tercer més llarg del calendari de la Fórmula 1 i dels 5 primers classificats del mundial, només Sergio Pérez ha aconseguit pujar al podi. Ho ha fet en 3 ocasions. La primera va ser al Gran Premi d’Europa en 2016 amb una tercera posició. Tot seguit ho va repetir l’any 2018 en un gran premi ja anomenat d’Azerbaidjan. Per últim, en 2021 va obtenir la victòria, la primera amb Red Bull.

Max Verstappen, la mala sort a Bakú

Pel que fa al seu company d’equip, Max Verstappen, no ha trobat la manera d’arribar al podi. Això a causa dels diferents abandonaments al llarg dels anys. Problemes amb el motor l’any 2017. Col·lisions amb el seu company d’equip al 2018 o explosió del neumàtic la temporada passada han estat les causes per les quals aquest Gran Premi no és l’amulet del neerlandès.

Charles Leclerc, caminant a poc a poc cap al podi

Per una altra banda, tenim a Charles Leclerc, qui en 2021 es va quedar a les portes del podi. Tot i això, el monegasc no ha fet males actuacions a Bakú, doncs el seu primer any va acabar sisé després de sortir catorzè. Mentre que en 2019 va aconseguir millorar i fer-se amb la cinquena. Pel que fa al 2022, ja és hora d’acabar entre els tres primers però no ho tindrà gens fàcil.

Estarà interessant veure com acaba el GP, ja que pot passar de tot, doncs les possibilitats de safety car són molt elevades. A més, no podem oblidar-nos de Carlos Sainz o dels Mercedes que sembla que a poc a poc s’estan apropant al cim de la classificació.