Els Mercedes han liderat la primera sessió de lliures al Red Bull Ring amb Rosberg per davant de Hamilton. Vettel ha completat el top 3 amb el seu Ferrari.

L’amenaça de pluja per la segona sessió d’entrenaments lliures ha provocat que els pilots provessin els 3 compostos de pneumàtics des del principi dels Lliures 1. El nou asfalt a la pista austriaca permetia que se superés el temps de la pole de l’any passat després de menys de mitja hora, amb Rosberg per davant de Hamilton i Vettel. El seu company a Mercedes trompejava al revolt 4 i se sortia a la grava, deixant la pista bruta. Romain Grosjean, que venia just al darrera de l’anglès, trompejava també provocant la sortida del Safety Car Virtual.

Esteban Gutiérrez havia de tornar a boxes a la meitat de la sessió després d’experimentar problemes al seu motor Ferrari. Mentrestant, Rosberg anava marcant rècords amb l’ultratou, tot i que patia una petita sortida de pista per la grava. Verstappen es quedava atrapat a la grava després de trencar la suspensió en un dels nous pianos grocs que s’han instal·lat per evitar que els pilots guanyin temps sortint-se de la pista.

La sessió concluia amb els pilots provant amb altes càrregues de benzina. Rosberg ha acabat 1r per davant de Hamilton, que s’ha quedat a gairebé 4 dècimes del seu company. Els Ferrari de Vettel i Räikkönen eren els únics capaços de quedar-se a menys d’1 segon dels Mercedes. Ricciardo, Sainz, Massa, Verstappen, Kvyat i Bottas han completat el top 10.