Des de sempre ha sigut fàcil esbrinar que Moto 3 és la categoria més ajustada de tot el mundial de motociclisme. Això passa a causa de la igualtat que existeix entre les diferents motos i els pilots, que s’han de preocupar d’anar ràpid. Aquest any tenim a molts espanyols lluitant per aconseguir el títol. Sergio García, Jaume MasiáIzán Guevara i, fins i tot, Carlos Tatay i Xavi Artigas están en bona posició i forma per lluitar fins al final.

Com va el mundial?

Amb set carreres disputades, Sergio García lidera la taula amb 112 punts. Molt a prop seu està Jaume Masiá amb 95, igual que Dennis Foggia. A la quarta posició trobem a Izan Guevara amb 89. Només separen 23 punts al primer del quart classificat. Més enrere, al vuitè lloc, està Carlos Tatay amb 52 punts i Xavi Artigas a l’onzè amb 37.

A diferència de temporades antigues, sembla que tenim una lluita amb més de 2 contrincants, pel que és massa complicat avançar qui serà el guanyador. La mala sort és un punt que pot afectar molt als pilots, ja que la igualtat és màxima. Una caiguda, una mala classificació o un error mecànic pot sentenciar-te a aquesta competició.

Qui podria estar a la lluita final?

D’aquests cinc pilots espanyols trobem a tres que estan creixent moltíssim des de principi de temporada. Sergio García, Izan Guevara i Jaume Masiá. El primer ja va estar a la lluita pel títol l’any passat, però una lesió li va fer despenjar-se. Guevara, per una altra banda, va disputar un parell de proves en 2021,i va guanyar la dels Estats Units. Finalment, Masiá va estar eclipsat tota la temporada per Pedro Acosta, el rookie revelació. Però, encara i això, aquest any estan en plena forma i són els que sempre estan disputant-se les victòries i els podis.

Veurem que passa d’aquí al final de temporada però tot apunta que la lluita final serà entre aquests últims tres, acompanyats per Dennis Fogia, l’italià de vint-i-un anys. Tot i que Carlos Tatay i Xavi Artigues es poden sumar a aquesta equació.