Important canvi es prepara per a aquesta nova temporada de WRC. La FIA es va reunir el passat mes per acabar de concretar alguns detalls, entre ells l’eliminació dels splits, un mecanisme que informava als pilots dels temps dels seus rivals enmig de les especials. Ara, per millorar la competitivitat d’aquesta disciplina, ja no es podran fer servir splits en els vehicles del WRC.


En els últims anys, gràcies a les millores en els sistemes de dades i temporització mòbils, els pilots del WRC han pogut controlar el seu ritme i el dels seus rivals durant els trams gràcies als temps intermedis en directe que rebien en els seus cotxes per part dels seus equips. Amb els splits que rebien, provinents del sistema de cronometratge oficial del ral·li, els pilots podien incrementar o disminuir el seu ritme quan fos necessari, modificant així la seva estratègia.

Era una eina molt útil, i molt millor al vell sistema que involucrava a integrants de l’equip que es trobaven a peu de tram amb cronòmetres i pissarres. Però a partir del 2015, els pilots hauran de prescindir d’això. En la reunió del mes de desembre, el Consell Mundial del Motor de la FIA va decidir que “a partir del 2015, la transmissió de dades de rendiment o informació cap als vehicles de competició, sempre que no siguin per motius de seguretat, quedaran prohibits durant els trams cronometrats per promoure una major competència”.

Tot i això, tot i que els splits en directe continuaran estant a disposició dels equips, els pilots hauran de confiar en la seva intuïció per jutjar la seva velocitat. Això farà que la repetida frase dels pilots de diumenge, “només estic controlant el ritme del de darrere”, sigui cosa del passat. És una gran notícia.

Nota de premsa de WRC.com