La Fórmula 1 tornarà a utilitzar el format sprint aquesta temporada, encara que amb alguns canvis d’última hora

Després de la revisió i l’anàlisi del format sprint, s’han introduit una sèrie de variacions per a aquesta temporada seguint els comentaris dels aficionats i els equips.

Els últims canvis han arribat pocs dies abans del primer Gran Premi a l’sprint de la temporada, que tindrà lloc a Bakú, i destaca la confirmació que la cursa sprint i la principal són independents, de manera que cadascuna té la seva pròpia classificació.

A més, s’ha reduït de dos a una sessió d’entrenaments lliures i s’han fet ajustos en el repartiment dels neumàtics. La SQ1 i SQ2 (primeres dues rondes de la classificació curta) han de ser amb neumàtics mitjans i la SQ3 amb tous. Això fa que en les tres rondes de la classificació curta els pilots només puguin fer una tanda, sense canviar neumàtics.

Aquesta classificació curta substitueix a la segona sessió d’entrenaments lliures, per la qual cosa, en aquest model de Gran Premi, els equips i pilots només tenen una sessió d’entrenaments lliures el divendres al matí per a preparar-se la resta del cap de setmana.

Circuits amb curses a l’sprint Fórmula 1 2023

Les sis curses a l’sprint de 2023 seran a Bakú, al Red Bull Ring, a Spa-Francorchamps, a Losail, a Austin i a Interlagos. L’any 2021 les tres curses a l’sprint van ser a Silverstone, a Monza i a Interlagos, i l’any 2022 a Imola, al Red Bull Ring, i a Interlagos.