L’anunci del fitxatge de Ricciardo per a Renault ha deixat un seient lliure a Red Bull i això desperta un gran interès i rumorologia, ja que es tracta del millor seient disponible des de la retirada de Rosberg després de guanyar el Mundial de 2016. en aquest article tractarem d’ordenar aquests rumors per intentar separar els que són fundats dels que són meres especulacions.

Cal entendre que Red Bull té un funcionament especial, des del fitxatge de Mark Webber, el 2007, Red Bull ha prioritzat la promoció de pilots de la seva estructura al fitxatge de pilots de fora. De totes maneres no és descartable que passi, pel fet que en l’actualitat la nòmina de pilots Red Bull que estan en posició d’arribar a la Fórmula 1 (amb suficients punts per tenir la superlicencia) no és molt àmplia i en cas que Gasly fos ascendit a l’equip principal, Daniel Ticktum (primer a la llista de futurs pilots de Toro Rosso) No tindrà prou punts per a la superllicència.

Tot i així, ascendir a Gasly és una opció preferent, jove i amb capacitat de progressió, a més de no discutir la posició de primer pilot a Max Verstappen, seguiria la tradició de confiar en el talent jove del planter, cosa que sempre va bé per motivar els més joves, que veurien que si arriben a les portes, els donaran una oportunitat.

En cas de valorar que és molt d’hora per ascendir a Gasly o que el seu relleu a Toro Rosso no estaria preparat, podrien valorar el fitxatge d’Esteban Ocon, a qui es donava per fet a Renault, però el moviment de Ricciardo l’ha deixat sense seient. Sempre que Mercedes l’alliberés, seria una bona opció, amb més experiència que Gasly i un talent més sòlid, seguiria sense suposar una amenaça al paper de Verstappen com a numero 1. La part negativa seria que podria generar un petit tap a Red Bull per als pilots com Gasly, que espera una oportunitat a Red Bull, en tenir 2 pilots joves.

Un rumor que té molta força a Espanya és Carlos Sainz jr. que encara està vinculat a Red Bull i s’ha quedat sense seient a Renault. Aquesta possibilitat existeix, encara que sembla molt improbable, per la qual cosa cal considerar aquesta opció com remota.

També s’ha arribat a parlar de Fernando Alonso, però aquesta opció sembla completament descartable, no és el que Red Bull està buscant, difícilment Alonso acceptaria ser el segon de Verstappen. A més, cal recordar que l’any que ve Red Bull portarà motor Honda, i Alonso, no només és pilot Toyota al WEC, rival d’Honda, també va acabar molt malament amb Honda quan aquests van marxar de Mclaren, de manera que res indica que sigui possible que Alonso acabi a Red Bull.