La contaminació atmosfèrica, la poca visibilitat i una possible tempesta són alguns dels motius que estan complicant la celebració del GP de Singapur aquest cap de setmana al circuit urbà de Marina Bay. Per ara els organitzadors diuen que no hi haurà problema en disputar-la tal com està programat, però la possibilitat és present.


Com ve passant en les últimes edicions del GP de Singapur, els dies previs diversos factors sempre posen en dubte la celebració d’aquesta cursa. Per ara des del seu debut el 2008 sempre s’ha disputat aquesta cursa, però per a aquest 2015 sembla que les coses estan més complicades, encara que gràcies al seu horari nocturn, de nou, es podrien salvar de perdre aquesta prova.

Des de la setmana passada uns fums provinents d’incendis controlats a Indonèsia estan arribant a Singapur, deixant l’ambient amb una boira molt espessa. A banda, la contaminació que està provocant està fregant el límit perjudicial per a la salut, i aquest passat cap de setmana ja es van suspendre diversos esdeveniments esportius en aquest país. A més, s’ha prohibit l’esport a l’aire lliure i s’alerta que pot afectar la salut d’algunes persones.

Això està fent posar la por al cos de tots els presents al ‘Gran Circ’, encara que sembla ser que gràcies a l’horari nocturn de la carrera tant el nivell de contaminació com la boira són menors. Per això, els organitzadors del circuit han aclarit que tot segueix segons el planejat encara sobretot per al públic present i el personal del circuit es prendran mesures de seguretat amb mascaretes i personal sanitari.

Per desgràcia no tot acaba aquí. Segons les informacions meteorològiques recents s’esperen algunes tempestes a la zona i precisament en aquesta zona del món no solen ser quatre gotes. El problema és el fet d’estar en un circuit urbà i nocturn, que podria provocar la cancel·lació de la prova o la sessió que afecti si la visibilitat és nul·la. Tot i això, confiem que tot segueixi endavant com ha passat en edicions anteriors però cal tenir present aquestes possibilitats que a dia d’avui existeixen.