Entre els més de 260 conductors en pista al circuit de Karting de la Garda del Sud per a l’obridor de la Sèrie Super Mestre de la WSK, la victòria va ser al Coluccio italià a OK, el Van Langendonck belga a MINI, el Van Walstijn neerlandès a KZ2 i els altres Lammers neerlandesos a OKJ.

Lonato del Garda (ITA), 30.01.2022
La primera ronda de la WSK Super Master Series va acabar amb una bona participació en el circuit de Karting de la Garda del Sud de Lonato. El cap de setmana del 30 de gener, un total de 265 conductors de 50 països diferents van disputar les 4 categories KZ2, OK, OKJ i MINI entre els camps de totes les marques oficials. La competitivitat mostrada en la pista ha estat gran fins a les etapes finals i els Prefinals i Finals de cada categoria han gaudit d’un gran temps.

Els Prefinals.
L’elevat nombre de controladors requeria dos Prefinals per a cada categoria.
D’ACORD. L’italià Luigi Coluccio (Tony Kart Racing Team/Tony Kart-Vortex-LeCont) ha estat liderant el cap de setmana des del principi i va mantenir el seu impuls guanyant la Prefinal-A d’OK, mentre que la Prefinal-B va ser guanyada pel Finn Tuukka Taponen (Tony Kart Racing Team/Tony Kart-Vortex), que va procedir al Pol Gustaw Wisniewski (Forza Racing/Exprit-TM Racing) que va completar una bona carrera de recuperació.
MINI. El Txec Jindrich Pesl (BabyRace/Parolin-Iame-Vega) va guanyar el Prefinal-A per evitar els atacs del suís Kilian Josseron (Team Driver/KR-Iame), mentre que el Prefinal-B va acabar amb l’esprint a la línia guanyada pel pilot espanyol Christian Costoya (Parolin Motorsport/Parolin-TM Racing).
KZ2. La prefinal A de KZ2 va ser guanyada per l’alemany David Trefilov (Maranello SRP/Maranello-TM Racing-Vega), que ja tenia la part superior en la pràctica de qualificació i les sèries. Prefinal-B va ser dominada pel neerlandès Senna Van Walstijn (Sodikart/Sodikart-TM Racing).
OKJ. A l’OK-Junior, el neerlandès René Lammers (Parolin Motorsport/Parolin-TM Racing-Vega) no va tenir cap problema per guanyar la Prefinal-A, mentre que la Prefinal-B va veure la sorprenent recuperació i victòria de l’hongarès Adam Hideg (DPK Racing/KR-Iame) al final d’una interessant batalla.

Les finals.
L’italià Luigi Coluccio es va arrodonir el cap de setmana, amb una gran victòria a OK.
L’OK va ser dominat per l’italià Luigi Coluccio (Tony Kart Racing Team/Tony Kart-Vortex-LeCont), que va liderar la Final des dels llums fins a la bandera. Darrere de Coluccio, el Brit Freddie Slater (Ricky Flynn/LN-Vortex) va procedir el Pol Gustaw Wisniewski (Forza Racing/Exprit-TM Racing), que va acabar la seva carrera de recuperació al podi. El Finn Tuukka Taponen (Tony Kart Racing Team/Tony Kart-Vortex) també ha estat un dels protagonistes, però va haver de conformar-se amb el P4 dirigint el seu company d’equip d’Amèrica, Luis James Egozi.
Classificació final:
1. Luigi Coluccio (ITA)
2. Freddie Slater (GBR)
3. Gustaw Wisniewski (POL)

Victòria al Dries Van Langendonck belga en el MINI.
La final del MINI va tenir un final sorprenent, ja que el Dries Van Langendonck (Parolin Motorsport/Parolin-TM Racing-Vega) va aconseguir guanyar l’esprint a la línia del Jindrich Pesl txec (BabyRace/Parolin-Iame) a l’espanyol Christian Costoya (Parolin Motorsport/Parolin-TM Racing) que va canviar al davant fins a les dues voltes finals. La quarta plaça va ser a la Sala Filippo Italiana (Conductor de Team/KR-Iame), que sempre ha estat una de les més ràpides, la cinquena a l’Oliver Palocko txec (BabyRace/Parolin-Iame).
Mini Classificació Final:
1. Dries Van Langendonck (BEL)
2. Jindrich Pesl (CZE)
3. Christian Costoya (ESP)

El neerlandès Senna Van Walstijn guanya una altra victòria a KZ2.
El neerlandès Senna Van Walstijn (Sodikart/Sodikart-TM Racing-Vega) finalment va aconseguir tornar a guanyar repetint la victòria reclamada fa una setmana en ocasió de la Copa de Campions de la WSK. Començant des de dalt, Van Walstijn va mantenir el lideratge per a tota la cursa. El seu rival més acreditat, l’alemany David Trefilov (Maranello SRP/Maranello-TM Racing), va ser tercer, ja que va ser superat en les etapes finals també per l’excel·lent pilot espanyol Pedro Hiltbrand (BirelART Racing/BirelArt-TM Racing), que va recuperar 11 llocs. El francès Jeremy Iglesias (CRG Racing Team/CRG-TM Racing) va acabar quart, mentre que l’italià Giuseppe Palomba (BirelART Racing/BirelArt-TM Racing) va ser cinquè.
Classificació final KZ2:
1. Senna Van Walstijn (NLD)
2. Pedro Hiltbrand (ESP)
3. David Trefilov (DEU)

El neerlandès René Lammers al primer pas del podi d’OKJ.
La final de l’OK-Junior va ser dominada pel neerlandès René Lammers (Parolin Motorsport/Parolin-TM Racing-Vega) des de llums fins a l’última volta, quan l’Ucraïnès Oleksandr Bondarev (Rycky Flynn/LN-Vortex) el va atacar i va aconseguir creuar la línia d’arribada a la part superior. Bondarev va perdre el seu carenat davanter en la maniobra i, per tant, se li va imposar una penalització de 5 anys que el va relegar a la quarta posició. El primer lloc va tornar a René Lammers, que va celebrar el primer pas del podi. Les altres dues posicions de podi van ser per als russos Dmitri Matveev (Koski Motorsport/Tony Kart-Vortex) i Kiril Kutskov (BirelART Racing/BirelART-TM Racing). El cinquè va anar a l’Acadèmia Brasilera Miguel Costa (KR-Iame).
Classificació final de l’OKJ:
1. René Lammers (NLD)
2. Dmitri Matveev (RUS)
3. Kiril Kutskov (RUS)

La següent ronda, de nou a Lonato, serà la segona ronda de la Sèrie Super Mestre WSK el febrer de 10-13 2022. Les dues últimes rondes de la sèrie seguiran el 6 de març a La Conca (Lecce) i el 13 de març a Sarno (Salerno).