No va ser fins a l’última final de la temporada que es va decidir la FIA Karting European Champions – OK & Junior 2019. L’estratègia va estar en el cor de la competència de Le Mans, on les batalles van ser nombroses i espectaculars. El Campió del Món OK 2018, Lorenzo Travisanutto, va guanyar el seu primer títol europeu, mentre que el jove Marcus Amand va ser coronat Campió Europeu Júnior per tancar un cap de setmana particularment difícil.

Després de Angerville (FRA), Genk (BEL) i Kristianstad (SWE), el Campionat d’Europa de Kàrting de la FIA – OK & Junior no va revelar els noms dels Campions fins a la quarta Competició al circuit de Le Mans (FRA) . Al començament de les Finals, diversos contenidors encara esperaven ser coronats, en paral·lel amb la lluita per la victòria en l’última Carrera.

El bon clima va dominar a Le Mans durant els tres dies de la competència, amb l’excepció d’un període de pluges breu dissabte a la tarda. La gestió gratuïta dels dos jocs de pneumàtics slick atorgats a partir de la Pràctica Qualificada des d’ara va donar lloc a diverses estratègies simples o elaborades per aprofitar al màxim cada situació. Les carreres, ja intenses dissabte al final del dia, van augmentar una mica el diumenge al matí a les últimes sis eliminatòries. Incidents, escaramusses i penalitzacions es van multiplicar amb alguns participants jugant les seves cartes finals, i els favorits van intentar preservar la seva avantatge en aquesta atmosfera elèctrica. Les dues finals de la tarda van mantenir la tensió alta amb diversos girs que van afectar a alguns dels 34 finalistes en les dues categories. Els dos nous Campions d’Europa de Kàrting de la FIA, Lorenzo Travisanutto (ITA) a OK i Marcus Amand (FRA) en Junior, finalment tenen el seu talent i mèrit confirmats durant aquesta intensa temporada continental.

Junior: Antonelli guanya, Amand Campió

La cara de la competència seguia canviant en les últimes tres eliminatòries diumenge al matí. El Poleman Martinius Kleve Stenshorne (NOR – FA Kart / Vortex Vega) va confirmar la seva gran forma en compartir la primera fila de la graella de sortida Final amb Andrea Kimi Antonelli (ITA – KR / Iame / Vega), després Connor Zilisch (EE. UU . – Tony Kart / Vortex / Vega) en 3er. Marcus Amand (FRA – Kosmic / Iame / Vega), el líder de la classificació provisional del Campionat, va començar en una posició incòmoda en el sisè lloc després de dues sèries complicades. El seu perseguidor directe Thomas Tingues Brinke (NLD – FA Kart / Vortex / Vega) no es trobava entre els finalistes.

Des del principi, la confrontació va ser molt propera. Antonelli va prendre la davantera ràpidament i va arribar fins a 1.6 “per davant d’Alfio Spina (ITA – KR / Iame / Vega) qui va estar tan a prop com tres dècimes a la línia de meta i va marcar la volta més ràpida en la cursa. Ugo Ugochukwu (EE. UU. – FA Kart / Vortex / Vega) va fer una bona remuntada per aconseguir el tercer esglaó del podi després de superar el seu company d’equip Stenshorne, qui va acabar quart per davant de James Wharton (AUS – Parolin / TM Racing / Vega). Empès inicialment, Amand després es va recuperar amb una barreja de precaució i atac per preservar els seus possibles títol. Va complir la seva missió perfectament en creuar la línia de meta en la sisena posició.

Classificació final del Campionat d’Europa de Kàrting FIA 2019 – Júnior

1- Marcus Amand (FRA) – 70 pts
2- Andrea Kimi Antonelli (ITA) – 63 pts
3- Thomas Tingues Brinke (NLD) – 58 pts
4- Tuuka Taponin (FI) – 51 pts
5- Nikita Bedrin (RUS) – 51 pts

OK: Gran victòria per Mini ‘, Travisanutto el Campió

El líder de la nit de dissabte, Gabriele Mini ‘(ITA – Parolin / TM Racing / LeCont) va perdre el control en les últimes eliminatòries classificatòries diumenge al matí a favor de poleman Kobe Pauwels (BEL – KR / Iame / LeCont), el líder de la provisional Lorenzo Travisanutto (ITA – KR / Iame / LeCont) i Kirill Smale (ITA – Tony Kart / Vortex / LeCont). Un altre contendent al títol, Dexter Patterson (GBR – KR / Iame / LeCont), va començar des del setè lloc. Smale i Kas Haverkort (NLD – CRG / Iame / LeCont) van prendre la davantera al principi de la carrera. Patterson va desaparèixer després d’una col·lisió i Travisanutto va caure al sisè lloc. Mentrestant, Mini va reprendre el lideratge i va aprofitar una falla mecànica perquè Smale prengués el lideratge. Després es va retirar inexorablement a una gran victòria, mentre que el resultat del Campionat es va decidir darrere d’ell. Joseph Turney (GBR – Tony Kart / Vortex / LeCont) va ser 2n per davant de Luigi Colucci (ITA – Birel ART / TM Racing / LeCont). Taylor Barnard (GBR – KR / Iame / LeCont) després va maniobrar per prendre el 3er lloc. Coluccio va respondre en l’última volta, però es va contactar amb el seu rival i Travisanutto va tornar a la 3ª posició en la línia, que es va convertir en la 2a posició després que la penalització del carenat davanter de Turney el col·loqués en la 4a posició darrere de Barnard . Amb un guany de 10 llocs, Nikolas Pirttilahti (FI – KR / Iame / LeCont) va acabar cinquè.

Travisanutto va guanyar el OK European Championship contra Mini ‘, ja que Patterson no va poder defensar les seves possibilitats.

Classificació final del Campionat Europeu de Karting FIA 2019 – OK

1- Lorenzo Travisanutto (ITA) – 97 pts
2- Gabriele Mini ‘(ITA) – 84 pts
3- Dexter Patterson (GBR) – 82 pts
4- Taylor Barnard (GBR) – 49 pts
5- Dilano Vant’hoff (NLD) – 38 pts