En una de les curses menys emocionants de la temporada, Scott Dixon ha aconseguit, després de batre a Josef Newgarden, per fi; una victòria aquesta temporada, de la qual és més líder. Newgarden i Castroneves l’acompanyen al podi.

A la sortida, Hélio Castroneves va conservar la primera posició, mentre que Josef Newgarden va superar a Will Power per la segona. Graham Rahal va pujar de la sisena posició a la quarta, però als pocs girs tornaria a la posició on va qualificar. Va haver-hi algun toc a la part del darrere de la graella, però cap accident.

Els dos primers van obrir avantatge, però Power va ser atrapat per Scott Dixon, que va tractar de superar el de Penske. En la volta 7, Alex Rossi va ser el primer a parar a Pits, seguit en el proper gir per Rahal i Mikhail Aleshin. Marco Andretti es va sortir de pista.

Els líders van parar al voltant de la 14-15 i Dixon va sortir per davant de Power. La resta de pilots van mantenir les seves places, amb Rossi (amb una altra estratègia) intercalat entre el neozelandès de Ganassi i l’australià de Penske. Power també va ser superat pel seu company Simon Pagenaud, que portava els pneumàtics tous.

En la volta 20, Newgarden, que havia arribat a Castroneves, el va avançar i es va posar al capdavant. El brasiler va haver de defensar ara la segona posició de Dixon i Pagenaud. El stint va transcórrer amb tranquil·litat i els líders van tornar a parar a la volta 27. En el següent gir es va aturar Dixon i va tornar a pista en segona plaça.

Just en aquest moment, Takuma Sato, que rodava en posicions endarrerides, va perdre el control del seu cotxe, se’n va anar a l’herba, va fer una virolla i es va quedar calat. La carrera va ser neutralitzada per primera vegada i les assistències van poder tornar a arrencar l’Honda del japonès.

En rellançar-se la prova en la volta 31, Dixon va superar Newgarden per l’exterior per posar-se al capdavant. El nord-americà de Penske també va ser superat per Castroneves. Per darrere, James Hinchcliffe va colpejar la seva part davantera amb la posterior de Power i, malgrat no haver-hi cap accident, el canadenc va haver de parar per reparar els danys al seu cotxe.

La resta de l’stint va ser molt tranquil, res interessant va succeir fins a la volta 42, quan va començar l’última ronda de parades. Castroneves i Newgarden van sortir enganxats i el nord-americà va tornar a superar el brasiler. Hélio va seguir perdent ritme i el va atrapar Pagenaud. A la 45 i quan tots van haver aturat, Tony Kanaan va patir un accident fort després tocar-se amb Rossi.

Es va donar la bandera verda a la volta 49 per a un esprint final al límit. Les posicions capdavanteres no es van moure en la resalida. Newgarden es va acostar a Dixon en les últimes voltes. Per darrere, Ryan Hunter-Reay es va veure involucrat en tocs i va estar a punt de provocar una altra groga.

Newgarden no va poder finalment amb Dixon i aquest es va dur finalment la seva primera victòria de l’any després de mostrar-se especialment fort en les dues resortides. Newgarden ho va tenir tot per guanyar però finalment s’ha de conformar amb la segona plaça. Castroneves ha estat finalment tercer. Completen el Top 10 Pagenaud, Power, Charlie Kimball, Ed Jones, Rahal, Max Chilton i Aleshin.

Amb aquests resultats, Dixon amplia el seu liderat al campionat i ja compta amb un triomf en la seva carrera cap al cinquè títol. Segon a 34 punts va Pagenaud, amb Castroneves tercer a 37 punts del liderat. La propera prova es disputarà en dues setmanes, el 9 de juliol, al Iowa Speedway.