Per primera vegada aquesta temporada en el campionat de Formula E, el líder del campionat no és Sébastien Buemi, sinó Lucas Di Grassi qui ha aconseguit la victòria en la primera cursa del cap de setmana final de temporada a Montreal (Canadà).

Lucas Di Grassi arribava al Quebec amb 10 punts menys que el seu rival, Sébastien Buemi (Renault e.dams), qui veia com la distància quedava reduïda a 7 gràcies als 3 punts de la pole position per part del brasiler.

A més a més, Buemi que s’havia classificat segon, patia una penalització de 10 llocs en la graella de sortida per culpa d’un accident en la segona sessió d’entrenaments lliures que va destrossar un del seus dos cotxes, i en arreglar-lo el equip va haver d’utilitzar no va poder utilitzar un “joker” per arreglar el cotxe ja que ja l’havien utilitzat.

En la cursa Di Grassi aprofitava bé la pole position amb un liderat confortable, mentre Buemi patia un toc amb Robin Frijns (Andretti Autosport) que el feia baixar fins la setzena posició. Tot i això el campió de la temporada 2015-2016 aconseguia remuntar fins la desena posició abans del Full Course Yellow.

Un FCY causat per un toc entre Loïc Duval (Faraday Future Dragon Racing) i Nick Heidfeld (Mahindra Racing), que acabava amb la suspensió trencada pel de Mahindra que havia d’aturar el seu cotxe al mig de la pista.

Els pilots aprofitaven aquest moment per fer el canvi de cotxe, Di Grassi mantenia el liderat mentre Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) perdia la tercera posició amb Jean-Eric Vergne (Techeetah).

En finalitzar el període de FCY, Vergne pujaria a la segona posició en superar al seu company Stéphane Sarrazin (Techeetah).

Di Grassi mantindria a Vergne a la línia de meta, mentre per darrere Buemi intentava superar a tota costa a Sarrazin qui no el deixaria passar.

Tot i això el suís seria desqualificat a final de la cursa perquè el segon cotxe incomplia el pes.