Fabio Di Giannantonio ha estat el més ràpid en els entrenaments lliures de Moto3 del Gran Premi de San Marino. El italià ha superat a Jorge Martín i Enea Bastianini que han completat els tres primers llocs en la segona sessió.

En els primers entrenaments lliures de Moto3 els pilots s’han dedicat a anar eixugant la pista. És per això que molts pilots han rodat poc, encara que ha estat al final de sessió quan tothom ha rodat al màxim per registrar els millors registres de la sessió.

Arón Canet (Estrella Galicia 0.0 Marc VDS) marcava el millor temps de la sessió amb 1:46.518. Seguien el pilot de Corbera a menys d’un segon, Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers) i Joan Mir (Leopard Racing).

Completant els cinc primers llocs s’han situat Marcos Ramírez (Platinum Bay Real Estate) i Philipp Oettl (Südmetall Schedl GP Racing).

En l’aspecte de caigudes, només s’han produït dues: la dels italians Enea Bastianini (Estrella Galicia 0.0 Marc VDS) i Lorenzo Dalla Porta (Aspar Mahindra Moto3).

En la segona sessió amb una pista molt més seca Fabio Di Gainnantonio (Del Conca Gresini Moto3) baixava els registres fins al 1:42.620 marcant el millor temps de la jornada.

Per darrere el seguia el seu company d’equip Jorge Martin, qui en el FP1 no ha sortit a rodar. En tercer lloc ha finalitzat Bastianini, seguit de Gabriel Rodrigo (RBA BOE Racing Team) i Fenati.

Dalla Porta tornaria a patir una caiguda en aquesta sessió, juntament amb Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo).