Helio Castroneves lidera la primera jornada de test al circuit de Phoenix per davant del seu company d’equip a Penske, Will Power, i de Marco Andretti.

Els pilots de la nova temporada de la Indycar van participar aquest divendres a la primera jornada completa de test al circuit de Phoenix, que enguany torna al calendari de la competició americana. En aquests entrenaments de pretemporada trobem l’absència del nou pilot de Andretti, Alexander Rossi, a més de Mikhail Aleshin, que a causa de problemes amb la vista va ser substituït per Gabby Chaves, qui intentarà fer-se amb el lloc del rus a Schimidt Peterson Motorsports en aquests test.

La jornada va concloure amb el poder de Penske encara vigent, ja que van ocupar les dues primeres posicions Helio Castroneves i Will Power, separats per escasses mil·lèsimes i amb una velocitat mitjana de 303 i 302 quilòmetres per hora. El pilot brasiler va batre el temps rècord del circuit d’Arizona amb una volta completada en 19.5858s. Just darrere dels Penske apareix el primer monoplaça motoritzat per Honda, el de Marco Andretti, que va ser l’únic de la marca japonesa que va acabar entre el Top 6. En quarta posició va acabar el vigent campió, Scott Dixon, perseguit de molt a prop per Ed Carpenter i Josef Newgarden.

La jornada va estar marcada per les diferents proves per posar a punt els monoplaces de cara a l’inici de la temporada als carrers de St. Petersburg, a l’estat de Florida, que donarà el punt de sortida a la nova campanya de la Indycar el pròxim 12 de març.

Els pilots de més enrere es van dedicar acumular molta feina, especialment Simon Pagenaud que va completar fins 166 voltes malgrat quedar en 14ª posició. Josef Newgarden va ser el segon amb més treball amb 154 voltes i el debutant Max Chilton, de l’equip Chip Ganassi Racing, va tancar el Top 3 de voltes completades amb un total de 147. A més, l’ex pilot de Fórmula 1 va marcar el millor crono dels debutants , quedant en 16ª posició a gairebé quatre dècimes de la primera posició. Per contra, els que menys van saltar a pista van ser Will Power amb només 71 voltes, Jack Hawksworth amb 86 i Graham Rahal amb 89.

Durant el dissabte 27 de febrer es disputarà una segona jornada de test a Phoenix abans d’encarar la primera cita del campionat a St. Petersburg.