El pilot americà ha estat el més ràpid en els lliures 1 de Phoenix per davant del seu company d’equip Newgarden i de Castroneves. Aquestos 3 pilots han sigut els únics a superar les 192 milles per hora de velocitat punta.


 

11 anys després torna la IndyCar a l’oval de Phoenix, d’1 milla (1.6km) de corda. El pilot més ràpid en la primera sessió d’entrenaments lliures ha estat Ed Carpenter, amb un temps de 19.1227 segons, i una velocitat mitjana de mes de 192 milles per hora (Aproximadament uns 309km/h). La segona posició ha estat per al seu company d’equip Josef Newgarden, seguit en tercera posició per Helio Castroneves (Team Penske). Aquestos pilots han estat els únics a amitjanar més de 192 m/h.

La quarta posició ha estat per a Tony Kanaan, seguit de Pagenaud, Kimball, Power, Dixon, Montoya i Chilton, qui completa un top 10-Chevy. El primer Honda ho trobem en onzena posició, el de Ryan Hunter-Reay.

La sessió s’ha hagut de detindre dos vegades per dos accidents. El primer de Takuma Sato després de perdre el control del seu cotxe en la corba 1 i el segon de Hinchcliffe, en el mateix punt que el pilot japonès.