Senyores i senyors s’ha acabat la temporada i el guanyador del mundial és Sébastien Buemi. Ha tingut una lluita espectacular durant tota la temporada amb LucasDi Grassi i ens ha enganxat a tots a la Fórmula E. I ens ha enganxat per carreres com aquesta i és que és la primera vegada en la història que un mundial es guanya per una volta ràpida. Hem gaudit d’un mundial de ‘Chapeau’ i l’última carrera no ha decebut per res. Si no estava estreta la lluita pel mundial, Sébastien Buemi aconseguia la súper pole i per tant 3 punts més així que s’igualava tot al màxim, qui quedés per davant, guanyava.

O això pensàvem tots i és que s’apagava el semàfor i Buemi tirava a fons per mantenir la primera posició. Nicolas Prost, després de guanyar la carrera d’ahir, intentava mantenir posició i ajudar al seu company d’equip tancant la porta a Di Grassi però el brasiler tenia una altra idea en ment i en la corba 3 es tirava a per una escletxa i es passava de frenada. S’enportava posat a Buemi. S’acabava la carrera per als dos pretendents. O no. Sortia el Safety Car i amb ell, la idea de guanyar el mundial amb els dos punts que atorga la volta ràpida.

Una lluita a distància, una lluita a un gir, un mundial jugat a una volta ràpida. Els dos pilots obstaculitzen al Pit per canviar de cotxe i llavors era qüestió de jugar al gat i al ratolí, qui sortia primer, qui feia la volta ràpida més tard… El primer a pintar els sectors en morat era Lucas Di Grassi amb un gran 1:27.027s.

En la volta 6 entrava un factor important per a la volta ràpida, el fan boost. Sarrazin, Buemi i Lucas Di Grassi eren els beneficiats. Dues carreres diferents al mateix temps. Una liderada per Nicolas Prost, seguit de Daniel Abt i Nick Heidfeld i una altra per Di Grassi posat que de moment tenia la volta ràpida i per tant el mundial. En el cas que cap dels dos aconseguissin la volta ràpida, Lucas Di Grassi es coronaria amb el seu primer mundial de Fórmula E lloc que té 1 podi més que el suís.

Diferents accidents i lluites en la carrera real que feia sortir al Safety Car, instants que aprofitaven els dos protagonistes per entrar en el pit i reservar bateria.

Equador del Gran Premi, volta 17 i tots els pilots obstaculitzen a canviar de monoplaça mentre que Buemi es preparava per a la volta ràpida. No aconseguia superar el gran gir de Di Grassi però en la volta 22 i amb l’ajuda del fan boost pintava els sectors en morat i rebentava el crono amb un espectacular 1:24.582s. De moment, Buemi es feia amb el seu primer mundial de Fórmula E.

Quant a l’altra carrera, Nicolas Prost seguia liderant amb mà de ferro per davant de Daniel Abt i Jean-Éric Vergne tancant el TOP3. Per la part de darrere, Nick Heidfeld, Da Costa, Turvey, D’Ambrosio, Duval, Piquet JR i Bruno Senna.

A falta de 3 voltes, Di Grassi tornava a per la volta ràpida i gairebé gairebé l’aconsegueix, marcava tots els sectors en morat, el fan boost activat, estava superant al suís però una passada de frenada li feia perdre temps i es quedava a tan sol 1 dècima del millor temps del suís.

Última volta i Sébastien Buemi tornava a fer la volta ràpida amb el fan boost però hi havia bandera groga per problemes en un dels Dragon.

Al final, Nicolas Prost campió de l’última carrera de Fórmula E seguit de Daniel Abt i Jerome D’Ambrosio. Quant al mundial, Buemi és el gran campió d’aquest segon mundial de Fórmula E gràcies al seu gran 1:24.582s. Ha estat una temporada molt disputada amb Lucas Di Grassi, felicitats pels dos i sobretot per a aquest gran pilot com és Sébastien Buemi.