L’equip oficial de Ford Performance al WRC ha confirmat avui que Bryan Bouffier serà l’encarregat de pilotar el tercer Ford Fiesta WRC de l’equip M-Sport en els Ral·lis de Montecarlo i Còrsega.


Bryan Bouffier està d’enhorabona i és que el pilot francès de 39 anys tornarà al WRC aquest 2018, el que significa que serà la seva primera prova amb els nous vehicles després del canvi de reglament de l’any passat. L’experimentat pilot en proves d’asfalt ha estat anunciat com el tercer pilot de Ford M-Sport per a les proves de Montecarlo i Còrsega, per tant, acompanyarà els dos pilots oficials de l’equip, el campió Sebastien Ogier i Ott Tänak.

Bouffier ha disputat en diverses ocasions el Ral·li de Montecarlo amb diferents vehicles, però les seves dos participacions més destacades van arribar el 2013, on va aconseguir una cinquena plaça amb un Citroën DS3 WRC, i en l’edició de 2014, en què va marcar el seu millor resultat en el WRC gràcies a un fabulós segon lloc que li va atorgar el seu únic podi en la categoria i la victòria en dos scratchs.

Després d’aquest magnífic resultat de 2014, la trajectòria de Bouffier havia anat en declivi. El 2015 va disputar també les proves de Montecarlo i França amb M-Sport, abandonant a la primera i quedant vuitè en la segona. 2016 va tenir la mateixa sort amb el Ford Fiesta RS i va acabar abandonant la prova, quedant-se sense seient per a l’edició passada de 2017 en la qual va disputar el Ral·li a la categoria de plata del WRC2.

Per a aquest 2018, el francès es posarà al volant de la nova generació del Ford Fiesta WRC que li ha donat el campionat de pilots i marques a M-Sport. Per això, la pressió a Montecarlo i França serà màxima, on s’espera que compleixi les expectatives i estigui a l’altura dels seus altres dos companys en unes condicions en què està experimentat i té els coneixements i el talent suficient per fer un bon paper.

Bouffier s’ha mostrat molt emocionat davant aquest repte inesperat que enfrontarà aquest 2018. “Les meves nits són molt més curtes ara que sé que conduiré un d’aquests increïbles cotxes, i ja he fet molts quilòmetres amb el Ford Fiesta WRC en els meus somnis. Honestament, no vaig pensar que tindria l’oportunitat de conduir aquest vehicle, ni tan sols en els test, així que estic molt emocionat”.

A més, el francès també ha volgut agrair a M-Sport i a Ford l’oportunitat, i espera recompensar l’equip. “Sempre és un gran plaer treballar amb Malcolm i l’equip M-Sport, i el seu increïble èxit el 2017 em fa sentir molt orgullós de treballar amb ells novament. Monte i Còrsega són dos esdeveniments molt diferents, però també són dos dels meus favorits. Són les dues rondes ‘franceses’ de la temporada i sempre és un plaer conduir a casa, encara més amb aquest nou cotxe! El meu pla és estar relaxat i divertir-me. També m’agradaria marcar alguns punts de fabricant per a l’equip, això seria la cirereta del pastís!”

Malcom Wilson, cap principal de M-Sport, ha volgut afegir unes paraules sobre la participació de Bouffier en aquests dos esdeveniments:

“És genial tenir a Bryan a bord per al Ral·li de Montecarlo i el Tour de Corse. Quan es tracta d’aquests esdeveniments, és just dir que la seva experiència no té rival. Aquests són dos dels ral·lis més especialitzats en el calendari i les condicions i les seleccions de pneumàtics poden determinar amb freqüència qui té èxit. Amb el coneixement de Bryan, tindrem una altra corda al nostre arc mentre busquem defensar els nostres títols de campionat”.