Aprilia confirma que Stefan Bradl i Álvaro Bautista seran els seus pilots la temporada que ve, amb Sam Lowes com a pilot provador.


Stefan Bradl serà a la graella de pilots de MotoGP el 2016 a lloms de l’Aprilia, una moto a la qual s’ha adaptat ràpidament a la primera temporada amb el fabricant italià.

El pilot alemany, de vint anys i campió del món de Moto2 el 2011, rodarà amb Aprilia a la categoria reina al costat d’Álvaro Bautista.

Nascut a Augsburg el 29 de novembre de 1989, Stefan Bradl va debutar en un Gran Premi en la categoria de 125cc en 2005. El 2008 va aconseguir dues victòries i va finalitzar quart en la classificació del campionat del món. El 2010 va donar el salt a Moto2, on va aconseguir el títol mundial el 2011 gràcies, entre altres coses, a les seves quatre victòries. Bradl va debutar en MotoGP el 2012 al manillar d’una Honda, amb la qual va estar dues temporades més, fent un segon lloc en el Gran Premi d’Estats Units, el millor resultat que ha aconseguit mai.

Sam Lowes també participarà en el desenvolupament de l’Aprilia a MotoGP en el seu paper de pilot provador. Lowes compaginarà el paper de provador amb el de pilot de l’equip Gresini a Moto2 amb el que s’especula que el pilot britànic serà el pilot d’Aprilia de MotoGP el 2017.

Romano Albesiano (Aprilia Racing Manager): «Stefan Bradl va arribar a l’equip gairebé per casualitat, com a resultat d’una sèrie de circumstàncies, però la seva actuació aquesta temporada ha estat una grata sorpresa per a mi. Des del principi ens vam adonar que era un pilot molt metòdic, ràpid i extremadament precís en els seus comentaris. Ha encaixat a la perfecció a l’equip, entenent que és la temporada del nostre debut a MotoGP. Precisament per aquestes raons volíem continuar treballant amb ell i ara ja és oficial. Stefan treballarà al costat d’Álvaro Bautista, que ja portarà dos anys amb nosaltres i que aquesta temporada està fent una contribució fonamental al desenvolupament de la RS-GP. Amb Álvaro i Stefan tenim dos pilots excel·lents, amb les habilitats adequades, professionalisme i motivació de fer créixer el projecte d’Aprilia a MotoGP. Per al treball que farem a Noale i per a l’equip provador també comptarem amb la contribució de Sam Lowes, un pilot jove i ràpid. A més de ser el nostre pilot a Moto2, serà el provador oficial de l’equip».

Fausto Gresini (Mànager de l’equip): «Estic content de que Stefan es quedi amb nosaltres l’any que ve. Ha contribuït molt a Aprilia Racing i a tot l’equip al desenvolupament del nostre projecte a MotoGP. El treball que està fent ara és molt important i ho serà encara més la temporada que ve, on tindrem una moto completament nova per millorar. Hem fet un gran equip, amb Bautista i Bradl, ja que són pilots ràpids, joves però amb experiència a MotoGP i són capaços de realitzar grans actuacions».

Stefan Bradl: «Estic molt agraït per aquesta gran oportunitat que Aprilia Racing Team Gresini m’ha donat en aquesta segona meitat de temporada. Vull donar gràcies a Romano Albesiano i Fausto Gresini per haver cregut en mi. En el meu primer Gran Premi amb Aprilia a Indianapolis em vaig sentir immediatament acollit per tot l’equip. Realment no puc descriure el professionals que són tots els que treballen a l’equip. Puc dir sense cap dubte que Aprilia és el millor equip en el què he corregut des que vaig començar la meva carrera. Tinc tot el suport del meu equip tècnic, que va creure en mi des del primer dia i que m’agrada com preparen cada sessió. Signar per al 2016 em dóna molta confiança per a les següents curses i és una gran motivació per preparar l’any que ve de la millor manera possible. Sé que Aprilia té unes expectacions altes i estic segur que tenim el que cal tenir per estar constantment entre els deu primers el 2016. Aquest ha de ser el nostre objectiu».