Ha arrancat finalment la temporada 2017 de l’IndyCar Series, la màxima categoria de monoplaces als Estats Units ha disputat avui la seva primera ronda, el GP de St. Petersburg. Bourdais s’ha endut la primera victòria de 2017 des de l’última posició, seguit de Pagenaud i Dixon en una cursa marcada per l’imprevisibilitat estratègica.

Tot just començar la prova, va arribar la bandera groga causada per un incident que ha afectat Rahal, Kimball  i Muñoz. Tots tres van poder continuar a la cursa, però van perdre voltes amb els líders, i el colombià acabaria retirant-se posteriorment.

Hinchcliffe es va posar líder en reanudar-se la cursa i va començar a distanciar-se. Però un contacte entre KanaanAleshin pocs girs més tard va ocasionar la segona i última sortida del pace car. Aquesta groga va arribar en plena ronda d’aturades i va trastocar completament el paradigma de la cursa. Pagenaud va ascendir fins al lideratge de la cursa, seguit dels dos Dale Coyne de Bourdais i Jones. Durant la neutralització, Pigot, que estava realitzant una gran remuntada, va patir problemes en la seva aturada i va perdre totes les opcions.

En tornar la bandera verda, es va formar un gran grup en el qual es van obrir nombrosos fronts. Sato va superar més de tres pilots en la reanudació i Power Dixon van tornar als llocs capdavanters. En arribar l’última ronda d’aturades, Sato, que havia pujat fins la tercera posició, va perdre molt de temps als Pits degut a un problema amb la pistola que canviava el pneumàtic davanter de la dreta.

El japonès va perdre la plaça amb Dixon Power, però l’australià estava en una estrategia que no el permetria arribar fins al final sense problemes i, a més, va patir un problema amb el canvi que el va fer caure fins al final i, posteriorment, abandonar. Cap a les últimes voltes, només Bourdais Pagenaud estaven en la lluita per la victòria, però el francès de Penske no va poder atacar el de Dale Coyne i Bourdais, que havia començat la cursa en última posició, es va emportar la primera victòria de l’any en el seu retorn a Dale Coyne. El segueixen al podi Pagenaud, que confirma el doblet francès, i Dixon. El poleman, Power, va retirar-se a falta de poques voltes pel final. Completen el Top 10 Hunter-Reay, Sato, Andretti, Newgarden, Hinchcliffe i Jones.

En una cursa en la qual les banderes grogues han aparegut en moments clau per crear diferents variables estratègiques, Bourdais ha fet història en convertir-se en el tercer pilot, després de Mike Conway Justin Wilson, en guanyar una cursa amb la modesta estructura de Dale Coyne. La seva victòria és, a més, més meritòria pel fet que sortia en l’última posició. Evidentment, el francès es posa líder del campionat, amb 53 punts, seguit de Pagenaud, que en té 41.

I amb aquesta inesperada cursa conclou el GP de St. Petersburg, el primer de l’any. L’IndyCar Series torna en quatre setmanes amb el GP de Long Beach, al mític circuit urbà de la ciutat californiana.