Molt s’està comparant a la nova època de McLaren amb Renault amb la passada amb Honda i és que ha començat com va acabar l’anterior, amb molts problemes. Entre apagades, problemes hidràulics i avui ha estat una fuita d’oli, tal com succeís la setmana passada amb el motor Renault del Red Bull.

Boullier ha confirmat avui des del Circuit de Barcelona-Catalunya que el propulsor que han muntat ha mort: “No és un problema del motor. Ha estat una fuita d’oli petita al cotxe i desafortunadament, el motor ha mort. Haurem de canviar-ho, la qual cosa ens prendrà unes 3 hores.” Males notícies doncs per intentar recuperar-se d’un mal inici de la segona setmana de test al dia d’ahir.

“El temps que perdem al box no el podem invertir a la pista, la setmana passada vam tenir la neu pel que tractem d’idear un pla. Ens hem d’assegurar que prioritzem el temps a la pista”, explica el francès en la roda de premsa convocada aquest matí a McLaren en la qual segueixen perseguint el seu somni completar “tant quilometratge com sigui possible. Fins ara no tenim el suficient. Intentem entendre on està cada un. Intentem treure el màxim d’informació de les tandes llargues, així que ja veurem.

“No crec que estigui relacionat. Tractem de fer el millor cotxe possible. Quan fas un nou concepte de disseny has de analitzar-lo en pista així que tractem de treure el màxim del cotxe, assegurar-nos que els detalls aerodinàmics treuen el màxim rendiment, però no creiem que tot això estigui relacionat amb la fuita d’oli”, insisteix Boullier. “Cal recordar que això són tests i per això tenim problemes. Red Bull ha muntat els tous nous i només ha estat mig segon més ràpid. Hi ha raons tècniques per les que estem fent servir els pneumàtics més tous. Sabem que no estem dalt [Referint-se a Mercedes i Ferrari], és una nova relació amb Renault i bé, així són els test. “

S’espera que un cop hagin substituït el motor, tornin a sortir a pista amb Fernando Alonso als comandaments del MCL33 per acabar el dia sense més contratemps i poder dur a terme el rodatge previst, ja que encara han de realitzar el seu primer simulacre de carrera quan tan sols resten dos dies i mig de proves abans del GP d’Austràlia.

“Si mantens les regulacions no et canvia molt la vida. Com més anys els donem a aquests motors, més s’igualaran les coses. Renault està treballant per fer un millor motor i més fiable. Si et fixes en l’any passat, no hi ha moltes diferències entre rendiment i fiabilitat. Red Bull va patir una mica i segueix fent-ho”, comenta l’ex del Lotus Renault.

Finalment, Boullier ha hagut d’enfrontar-se a la pregunta polèmica del dia en què s’ha fet referència al que va dir Lewis Hamilton la setmana passada sobre el reasfaltat del circuit de Barcelona-Catalunya en què el britànic el va definir com un malbaratament de temps i diners ja que segons ell se li va treure el caràcter al traçat i el fa menys desafiant: “Tinc l’opinió dels nostres pilots. El traçat de Barcelona segueix sent el mateix, però l’asfalt és més llis i no té sots. Canvia el comportament dels pneumàtics, però per a mi segueix sent el mateix. “