Lucas Auer no ha tingut rival tampoc durant la primera cursa del cap de setmana al Lausitzring i ha obtingut la victòria per davant de Robert Wickens i de René Rast.


La primera cursa del cap de setmana al circuit alemany del Lausitzring, on l’any passat el pilot català Miquel Molina obtenia una de les seves comptades victòries al DTM, començava amb unes maniobres netes i un Lucas Auer que mantenia la pole sense problemes. Per darrere, alguns avançaments per darrere en els quals destaca la passada de Maxime Martin a Robert Wickens per la segona posició.

La cursa ha estat marcada per la gran varietat estratègica, amb gran part de la graella que optava per avançar la parada obligatòria a boxes. D’aquesta manera, molta varietat de posicions en la classificació, mentre que per davant Wickens era qui parava primer, una maniobra important que li servia per superar a Martin pel segon lloc. Auer, sense problemes, matenía la primera posició i seguia tirant cap un pletòric triomf.

A la part final de la cursa l’acció es repartia en diversos focus. La lluita per la tercera posició començava a ser la protagonista i a poques voltes del final René Rast superava Martin, qui finalment queia del podi i finalitzava en quart lloc. Gary Paffett, qui havia perdut diverses posicions en l’arrencada, les recuperava amb l’estratègia avançada tornant al sisè lloc, just darrere de Mike Rockenfeller, un altre dels més beneficiats de les parades a boxes.

En les últimes voltes Mattias Ekström perdia la setena posició en benefici d’Edoardo Mortara, que va fer una estratègia contrària endarrerint la parada on també li treia petroli i sumava uns bons punts. Un dels pitjors parats va ser Paul di Resta, que en sortir de boxes es va tocar amb Tom Blomqvist i va rebre una sanció que el va enfonsar en la classificació.

I així doncs, sense complicacions ni rivals que li fessin front, Lucas Auer anava directe cap a la victòria i es manté líder del campionat del DTM. El podi l’han completat Robert Wickens i René Rast, mentre que la zona de punts l’han copat Maxime Martin, Mike Rockenfeller, Gary Paffett, Edoardo Mortara, Mattias Ekström, Maro Engel i Jamie Green.

Demà a les 11:30, hora local, es disputarà la segona classificació per formar la graella de sortida de la segona i última cursa al Lausitzring a les 15:15h.