La cursa d’aquest any al circuit de Barcelona-Catalunya ha estat una de les més imprevisibles dels últims anys. Canvis de líder, sortides de pista i abandonaments per fiabilitat van donar vida a un Gran Premi que els últims anys s’havia caracteritzat per la falta d’acció. En els propers anys veurem si es converteix en una constant o si aquesta cursa és fruit de la novetat del reglament més que del reglament en si mateix.

Fins ara havia estat Max Verstappen qui havia patit la falta de fiabilitat i havia perdut punts per aquest motiu, Charles Leclerc havia pogut obrir forat gràcies a la fiabilitat de Ferrari. Això es va acabar a Catalunya, amb l’abandonament de Leclerc, Verstappen, que amb la sortida de pista a l’inici del gran premi i els problemes amb el DRS tenia males perspectives va recuperar part de la sort perduda a Bahrain i Austràlia i segueix comptant les curses acabades per victòries. Per Leclerc són 26 punts perduts, que tenia a la mà perquè era de llarg el més ràpid en pista. Li queda el consol de que un cotxe que és ràpid a Catalunya, és ràpid a qualsevol circuit.

Una nova decepció per a Sainz, que podria haver estat en la lluita per la victòria, però una mala sortida i una excursió a les primeres voltes el van condemnar a anar a remolc. tot i així va poder salvar una 4a posició per els problemes de sobreescalfament del Mercedes de Hamilton. A Sainz se li suma a la llista de problemes l’arribada de Mercedes a la lluita, bona per Ferrari per poder intercalar rivals entre ells i els Red Bulls però que necessita que el madrileny faci un pas endavant per no veure’s superat per la dupla britànica. Sainz és 5e al mundial, de moment perdent la partida amb Pérez i Russell.

Després de la decepció del dissabte, Fernando Alonso va regalar als aficionats que omplien el circuit una gran remuntada, de la última posició fins a la 9a. A ningú se li escapa, però, que aquest no és el lloc on l’asturià volia estar en aquest punt de la temporada. 4 punts després de 6 curses, i el que és més important, havent muntat ja el 4t motor (quan el límit per no penalitzar són 3), és molt inferior a les expectatives generades. Ocon ha pogut acabar més curses i això s’ha traduït en més punts, 30, però la seva 9a posició també està per sota del que esperaven a l’inici de temporada.

Alpine aspirava a ser el primer equip de la zona mitja i poder arribar a algun podi quan hi hagués una carrera agitada, però de moment McLaren i Alfa Romeo els hi estan guanyant la batalla per la classificació de constructors i Alpine sembla que competeix més amb Aston Martin i Williams. Per sort, la incapacitat de Haas i Alpha Tauri per capitalitzar la seva velocitat ha permès a Alpine sumar més que ells i que el desastre no sigui més gran.