Red Bull s’afiança al capdavant de la classificació gràcies a haver recuperat la fiabilitat. Ferrari, en canvi, ha perdut la solidesa de l’inici del campionat i el marge d’error pel que queda de temporada serà mínim. 

El guió de les últimes curses es va tornar a repetir, Ferrari tenia millor ritme, la pole i tot semblava de cara per Leclerc, però la fiabilitat va tornar a deixar als Ferrari fora de combat. Un nou doblet sense complicacions per Red Bull, que n’estan tenint prou amb estar a punt per caçar el que Ferrari concedeix. Això no vol dir que els Red Bulls no hagin estat ràpids, però tret de Miami, Imola i Jeddah, Ferrari tenia el cotxe més ràpid.

Capitalitzar el domini amb punts és bàsic per aspirar a un títol, però Ferrari ha fallat en múltiples ocasions. Si el forat no és més gran és perquè també Red Bull va fallar a les primeres curses, però els de Maranello ja han llençat per la borda tot el botí acumulat.

Això, al seu torn, ha provocat que Mercedes, tot i estar lluny del ritme dels dos equips capdavanters, tingui a Ferrari a una distància que ni molt menys representa la diferència de velocitat entre els 2 equips. Això dóna ales a Mercedes de cara a una millor segona meitat de la temporada, on potser puguin començar a competir de tu a tu amb els candidats. De moment, però, la feina dels Mercedes és intentar liderar la resta i amb George Russell ho estan aconseguint.

Darrera seu, la ferotge lluita pels punts de cada cap de setmana va tenir el premi de les 2 posicions extres pels abandonaments dels Ferrari. Els que més hi van guanyar van ser Gasly, Vettel i Alonso, tant el francès com l’alemany van aconseguir la seva millor posició de la temporada (5e i 6e) i l’asturià va igualar-la (7e).

El drama de Ferrari va tenir a més els afegits de Zhou i Magnussen, que també es van haver de retirar, i Bottas i Schumacher, que no van poder puntuar, fent que de 6 motors Ferrari que començaven la cursa, només 2 van acabar per un total de 0 punts a Baku.