L’espera per fi ha terminat i la temporada 2017 de l’IndyCar Series ha començat oficialment amb la primera sessió d’entrenaments del GP de St. Petersburg. Marco Andretti ha marcat el millor temps en una sessió en la qual els Honda han estat més actius i Will Power ha protagonitzat el primer incident de l’any.

La primera sessió de la temporada ha començat amb una mica de retard. Malgrat això, en onejar la bandera verda, no van tardar en sortir els monoplaces, sobretot els propulsats per Honda, a donar les primeres voltes d’instal·lació i reconeixement. Només 10 minuts després de començar, Will Power va perdre la part del darrere del seu Chevrolet i va impactar amb el mur de la sortida del desè revolt. L’australià va poder tornar als pits amb el monoplaça, però la sessió es va haver d’interrompre.

Després de sis minuts de bandera vermella, es va reanudar la sessió i tots, fins i tot Power, van sortir a rodar. En la seva sisena volta, Marco Andretti va establir un temps de 1:03.7559 que el va ubicar al capdavant de la sessió fins el final. Quatre vehicles Honda van monopolitzar les quatre primeres posicions, ja que Tony Kanaan, Scott Dixon i James Hinchcliffe van seguir Andretti. El millor Chevrolet va ser el del vigent campió Simon Pagenaud, que va ser cinquè. El pilot més actiu va ser Max Chilton, que va fer 21 voltes. Després de l’impacte de Power no van haver-hi més incidents, tot i que Pagenaud va estar a prop de xocar amb el mateix mur que el seu company d’equip.