Sauber, Force India i Lotus podrien estar-se plantejant la possibilitat de no córrer la cursa de diumenge per boicotejar la prova texana vista l’actitud de Bernie Ecclestone després de les absències de Caterham i Marussia. Aquests tres equips, amb problemes financers aparents, són els equips més afectats al costat dels dos absents a Austin, per culpa el desnivell pressupostari d’Ecclestone.


La gestió de Bernie Ecclestone cap a la graella des de fa anys s’ha vist molt desigualada en termes de capital. El britànic està provocant el trencament en dos del Paddock, amb uns cinc equips modestos amb gran quantitat de problemes financers, en contra del repartiment de diners que exerceix Ecclestone, en contra de cinc o sis equips grans i rics que no els preocupa ni els afecta aquesta situació, i que s’oposen a un sostre pressupostari.

Atesa aquesta mala situació, des del Paddock del Circuit of Americas s’ha sabut que Force India, Sauber i Lotus podrien estar plantejant la possibilitat de no participar a la cursa d’aquest diumenge, deixant així la graella amb únicament 12 monoplaces. Aquesta situació no agradaria gens a ningú, i menys al cap de la F1. Així doncs, el possible boicot de cara el diumenge és una real opció d’aquests tres equips per protestar silenciosament la gestió d’Ecclestone que acabat amb Caterham i Marussia fora de l’asfalt en aquestes dues cites americanes de la categoria reina.

“S’han anat dos equips i em sembla que al propietari dels drets comercials li sembla bé pensar que potser hi ha 14 cotxes l’any que ve”, ha declarat Bob Fernley, cap d’equip adjunt de Force India. D’altra banda una veu anònima deia el següent al diari The Times: “És un 50-50 passi el que passi, però què més hi ha allà fora? No tenim res a perdre. Ningú ens escolta, per la qual la única cosa que podem fer és actuar perquè el CVC ho comprengui. Seria dolorós, però transmetria el nostre missatge”.

D’altra banda, el cap d’equip del Lotus, Gerard Lopez, declarava ahir a SkySports no estar al corrent d’aquest boicot, mentre que el cap de Force Índia, Vijay Mallya, no es negava a aquest moviment per culpa aquesta mala situació: “Hi ha molts aficionats que donen suport als equips més petits. També mereixen ser tractats amb respecte”.

Així doncs caldrà estar al corrent del que succeeixi en les pròximes hores a Austin, on el Paddock sembla estar partint-se en dos, entre pobres i rics. La situació és molt perjudicial per a la imatge d’aquest espectacle-esport, i Ecclestone ja està movent fitxes després de veure com la seva graella es pot reduir dràsticament el 2015: “Podrien caure fins a quedar-nos amb 14 cotxes. Si perdem dos equips més, passarà això. No puc predir si passarà o no. Però si són 18, no serà cap drama”, declarava als micròfons de SkySports.

L’anglès de 84 anys sembla estar començant a negociar l’opció d’afegir un tercer cotxe a alguns dels equips més rics de la graella. Aquests en principi sembla que podrien ser McLaren, Ferrari i Red Bull, sense descartar Mercedes o Williams. Tot i això, segons ha publicat la revista Auto Motor und Sport, aquest tercer vehicle no puntuaria per al Mundial de Constructors, i hauria de ser pilotat per un jove novell sense experiència, que faria crear a la FIA una nova classificació d’aquests pilots. A més, el monoplaça hauria d’estar pintat amb altres colors, per distingir-se així dels altres dos titulars, que podrien treballar perfectament des del mateix box de l’equip principal.

Veurem com acaba resolent-se aquest gran contratemps que afecta de ple l’entorn de la Fórmula 1.